BORGONERO TOSCANA IGT Trækasse – Borgo Scopeto

Distrikt

Toscana IGT/IGP. Læs mere om distriktet

Producent

Borgo Scopeto. Læs mere om producenten

Om produktet

Borgonero blev første gang produceret i 1998 og sammenlignet med de ”blødere” Chianti Classico’er fra Borgo Scopeto, er det den kraftigste og mest tanninholdig vin fra slottet. Det skyldes først og fremmest, at vinen i modsætning til de andre vine... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 150,00

Alkohol % 13,00

Nr 06003711645

EAN Nr 37BS1600661

Druer 40% Sangiovese 20% Cabernet Sauvignon 20% Merlot 20% Syrah

Lagring 16 mdr. på franske fade (500 l.) + min. 4 mdr på flaske.

Distrikt

Toscana IGT/IGP. Læs mere om distriktet

Producent

Borgo Scopeto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Borgonero blev første gang produceret i 1998 og sammenlignet med de ”blødere” Chianti Classico’er fra Borgo Scopeto, er det den kraftigste og mest tanninholdig vin fra slottet. Det skyldes først og fremmest, at vinen i modsætning til de andre vine på slottet ikke er lavet på næsten 100% Sangiovese, men indeholder også Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Alle druer kommer fra slottets egne vinmarker i Cagliano og Vittoria, som ligger i en højde af 400-450 m.o.h. Efter en separat alkoholisk gæring, efterfulgt af en klassisk malolaktisk gæring, er vinene fra de forskellige druesorter sammenstukket, og den færdig blanding modnet i 14-16 måneder udelukkende på franske egetræsfade af 500 l. (Durmast). Efter aftapningen er vinen modnet i yderligere min. 4 mdr. på flaske.

Borgonero er ekstrem koncentreret og intens i sin mørkerød farve. I næsen er vinen utrolig kompleks og charmerende, med næsten æteriske dufte af læder og tobak. I smagen overvældes man af en meget struktureret og voldsom mørk karakter først, men ret hurtig går vinen over i det mere velour- eller nærmest silkeagtigt – noget som forbavser i en så kraftig vin.

Man skal ikke byde lettere retter til vinen, for så tager den hele pladsen! Server den med f.eks. kraftige supper (oksehale), stegt rødt kød, retter med trøfler, svampe, samt modne oste. Prøv den også til fiskeretter serveret med en kraftig sauce eller fond.

×