Kære kunde. Vi henleder opmærksomheden på, at vi I forbindelse med Kristi Himmelfartsdag torsdag d. 29/5-25 holder lukket dagen efter – fredag den 30. maj 2025. Følgende frister gælder derfor i forhold til ordreafgivelse og levering: For levering inden Kristi Himmelfartsdag: Sidste frist for ordreafgivelse er tirsdag den 27. maj 2025 kl. 12.00. For levering fredag den 30. maj 2025 (fragtmændene kører): Sidste frist for ordreafgivelse er onsdag den 28. maj 2025 kl. 12.00. Vi anbefaler dog, at alle ordrer afgives tirsdag den 27. maj 2025, så seneste leveringsdato er onsdag den 28. maj 2025, da eventuelle problemer i forhold til levering fredag IKKE ville kunne løses denne dag. Ønsker du levering mandag den 2. juni 2025 er seneste ordrefrist onsdag den 28. maj 2025. Vi ønsker alle en god Kristi Himmelfartsferie.

x

BLANC VI NATURAL, NEGRE ØKO Vins Petxina

Producent

vins-petxina. Læs mere om producenten

Om produktet

Den røde Negre Vi Natural er lavet på 65% Garnatxa Negra (Garnacha), 30% Cabernet Sauvignon og 5% Cartoixà (Xarel.Lo). Det er vinhuset Moisès Virgili Rovira i La Nou de Gaià, nordøst vor byen Tarragona, som laver og aftapper vinen. Vinhuset... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06311112235

EAN Nr 8410644620540

Druer 30% Cabernet Sauvignon 65% Garnacha/Garnatxa (Grenache) 5% Xarel lo

Lagring 18 Mdr på stål

Økologisk Ja

Respekt Ja

Producent

vins-petxina. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Den røde Negre Vi Natural er lavet på 65% Garnatxa Negra (Garnacha), 30% Cabernet Sauvignon og 5% Cartoixà (Xarel.Lo). Det er vinhuset Moisès Virgili Rovira i La Nou de Gaià, nordøst vor byen Tarragona, som laver og aftapper vinen. Vinhuset er ellers mest kendt for sine Tarragona, Terra Alta og Cava-vine, men har altså lavet denne ”natural” vinificering for Oleguer Brunet fra Vins Pextina.

Alle druerne er økologiskdyrket i højtbeliggende små parceller omringet af skove, kun 5 km. fra Middelhavet. Sammen med højden sikrer dette en god afkøling, og derved en lang modning af druerne hvilket giver aroma, friskhed og god syre til vinen. Natur-vinificeringen foretages uden tilsætning af svovl, med en spontan gæring (med druernes egen gær), en skånsom presning og en aftapning uden filtrering. Vinen er desuden modnet i 18 måneder på ståltanke og på flaske for at bevare friskheden og finessen.

Vi Negre har en intens rød-violet farve, og da den hverken er klareret eller filtreret, virker den en smule sløret i glasset i modlyset. Den meget umiddelbare og aromatiske duft byder på nuancer af hybenblomst, roser, røde frugter (blommer, granatæbler) og en smule lakrids. Man finder nogle af de samme toner i smagen, hvor der også blander sig karakterer af sydlandske krydderier. I eftersmagen afslører vinen en god mineralitet og en let bitter stil, som matcher de eksotiske nuancer ganske godt.

Serveres til grønsagsretter, charcuteri, salater med bacon og retter med fjerkræ, svinekød og kalv. Meget velegnet til grill: Prøv den fx til grillet fisk.

×