BLANC DE MER Western Cape, Bouchard Finlayson
Distrikt
Western Cape. Læs mere om distriktet
Producent
Finlayson. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet ”Blanc de Mer” (havets hvidvin) blev valgt for at understrege forbindelsen mellem vinmarkerne og det nærliggende hav, som har stor indflydelse på de klimatiske forhold i området. Desuden er vinen oprindeligt tænkt som en perfekt ledsager til nogle af... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Western Cape. Læs mere om distriktet
Producent
Finlayson. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet ”Blanc de Mer” (havets hvidvin) blev valgt for at understrege forbindelsen mellem vinmarkerne og det nærliggende hav, som har stor indflydelse på de klimatiske forhold i området. Desuden er vinen oprindeligt tænkt som en perfekt ledsager til nogle af fiskerbyen Hermanus’ mange skaldyrs- og fiskeretter, der serveres på havnen. Vinen er sammensat af primært Riesling (ca. 65-69%), Viognier, Chardonnay og Sauvignon Blanc fra Western Cape.
Druesorterne plukkes på forskellige tidspunkter og vinificeres derfor separat. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke med druernes naturlige gærceller, og vinene bliver derefter modnet på deres ”lie” (bundfald) i ca. 5 måneder, noget som tilfører endnu mere friskhed, sprødhed og fylde. Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapning og varierer efter årgangens stil.
Blanc de Mer er en meget umiddelbar hvidvin med en meget liflig og åben duft. Her finder man Rieslings klassiske toner af citrusfrugter og lindeblomst, men også federe toner af ferskner, abrikos og akacieblomst fra Viognier og Chardonnay. Smagen er sprød og tør, med god renhed og mineralitet. Fantastisk appetitvækkende, med en let saltet stil, som vil gøre den perfekt til skaldyr og fisk.