BLANC DE BLANCS GRAP GIFT BOX Champagne Louis Roederer

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

Blanc de Blancs er produceret 100% på Chardonnay druer fra Louis Roederers egne marker i Côte des Blancs (Avize, le Mesnil-sur-Oger og Chouilly). Efter den første gæring er 20% af vinen modnet på træfade., men der foretages ingen malolaktisk gæring.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2013

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09208421335

EAN Nr 3114080028056

Druer 100% Chardonnay

Lagring 2. gæring på flaske: 5 år.

Scoreplads

Robert Parker Green Emblem
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine Enthusiast94
Wine Spectator93
Vinous Antonio Galloni93
Revue des Vins de France17.5
Vinum Wine Magazine (EU)17
The Champagne and Sparkling Wine

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Blanc de Blancs er produceret 100% på Chardonnay druer fra Louis Roederers egne marker i Côte des Blancs (Avize, le Mesnil-sur-Oger og Chouilly). Efter den første gæring er 20% af vinen modnet på træfade., men der foretages ingen malolaktisk gæring. Vinen er champagniseret (2. gæring på flaske) i ikke mindre end 5 år. For at bevare friskheden og finessen og give Blanc de Blancs mere lethed er trykket i flasken begrænset til 4 kg. i stedet for de sædvanlige 6 kg. Den anvendte “liqueur de dosage” (9 g./l.), (doseringslikør som man tilsætter under degorgement), er sammensat af 8-10 af de bedste cru-marker og er modnet på egetræ i 4-10 år.

Blanc de Blancs Vintage har en let, gylden farve, og i duften finder man en meget intens blomsteragtig bouquet samt nuancer af citrusfrugter, mango, mirabeller og honning. I smagen har den en god sprødhed og bid, og eftersmagen afslører spændende næsten “smørrede” toner af bl.a. hasselnød. Louis Roederers Blanc de Blancs er udsøgt som aperitif, men den vil også passe fint sammen med skaldyr, fisk og endda til gedeost.

×