BISHOP CREEK PINOT NOIR Yamhill-Carlton AVA, Nicolas & Jay

Producent

Nicolas & Jay. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne Pinot Noir kommer fra vinmarken Bishop Creek i subdistriktet Yamhill-Carlton. Nicolas og Jay købte vinmarken i 2014 og har dyrket den økologisk siden. 4,5 ha. af de i alt 5,5 ha. er beplantet (1988 og 1990) med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 03907812235

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12-15 mdr. på franske barriques (228 l., 50% nye)

Respekt Ja

Producent

Nicolas & Jay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne Pinot Noir kommer fra vinmarken Bishop Creek i subdistriktet Yamhill-Carlton. Nicolas og Jay købte vinmarken i 2014 og har dyrket den økologisk siden. 4,5 ha. af de i alt 5,5 ha. er beplantet (1988 og 1990) med Pinot Noir fordelt på 4 forskellige kloner (777, Wädenswil, Pommard og 667). Denne diversitet er forstærket af, at de forskellige parceller ligger mellem 95 og 195 m.o.h. Desuden er de vinstokke, som er plantet i 1988, upodede. Alt dette giver store muligheder for – i den separate vinificering – at ”fange” og udvikle de forskellige karakterer, som hver parcel og klon giver, for senere at give den rette harmoni til slutblandingen. Denne kunst er Jean-Nicolas Méo og Tracy Kendall mestre i.

Høsten foregår normalt fra primo til ultimo september, og klaserne er plukket i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen for at undgå oxydering. Gæringen foregår delvis med hele klaser, og ellers med druernes egne gærceller. Både den malolaktiske gæring og den 14-15 måneders modning foregår på franske barriques (228 l., 50% nye).

Selv om det først og fremmest er den aromatiske og delikate stil, som normalt karakteriserer Pinot Noir, giver vinmarkens privilegerede beliggenhed, de ældre vinstokke og nogle af de bedste kloner for Pinot Noir – for ikke at glemme håndværket – en utrolig sammensat, kødfuld og kompleks vin. Den byder på klassiske nuancer af modne kirsebær, brombær, peber og lakrids i smagen samt en lækker mineralitet og friskhed til sidst.

Server den til and, lam, fuglevildt og råvildt – gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.

×