BIG BREAK VINEYARDS ZINFANDEL Contra Costa County, Cline Cellars

Distrikt

Contra Costa County. Læs mere om distriktet

Producent

Cline Cellars. Læs mere om producenten

Om produktet

Big Break vinmarken har fået navnet fra Big Break Road, som marken ligger ved siden af. Den har altid produceret en af Cline Cellars' kraftigste og mest karakterfulde Zinfandel og er år efter år en af de parceller, hvor Zinfandel... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,50

Nr 05500411535

EAN Nr 098652340025

Druer 100% Zinfandel

Lagring 12 mdr. på franske barriques (ca. 40% nye).

Respekt Ja

Scoreplads

San Fran. Int. Wine CompSilver
Tastings.com93

Distrikt

Contra Costa County. Læs mere om distriktet

Producent

Cline Cellars. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Big Break vinmarken har fået navnet fra Big Break Road, som marken ligger ved siden af. Den har altid produceret en af Cline Cellars’ kraftigste og mest karakterfulde Zinfandel og er år efter år en af de parceller, hvor Zinfandel modner først. Kombinationen af meget sandholdig og veldrænet jordbund (hvor man ikke praktiserer kunstvanding), dygtige dyrkningsmetoder og Oakleys særprægede klimatiske forhold, med kølige vinde fra San Joaquin og Sacramento floderne, giver perfekte forhold for denne mark.

I kælderen bliver druerne skånsomt mast for at tillade så mange hele bær som muligt i mosten, noget som tilfører vinen større frugtkarakter. Gæringen foregår på ståltanke og modningen derefter på en blanding af nye (35-40%) og brugte franske barriques.

Vinen byder på komplekse nuancer af eukalyptus, mynte og eksotiske krydderier i duften. I smagen finder man toner af friskplukkede vilde bær, mørk chokolade, vanille og egetræ. Vinen byder også på friske toner af syltede frugter, som man hos Cline ofte betegner som Oakleys klassiske ‘terroir’ og som allerede kommer frem under plukningen af druerne under den varme sol.

Selvom Big Break Zinfandel fint kan blive nydt i sin ungdom, kan den sagtens gemmes i 5-7 år og vel at mærke blive mere harmonisk af det. Brug den til grillet okse-, lam- eller kalvekød, gerne med masser af sydlandske krydderurter.

×