BIG BREAK VINEYARDS ZINFANDEL Contra Costa County, Cline Cellars
Distrikt
Contra Costa County. Læs mere om distriktet
Producent
Cline Cellars. Læs mere om producenten
Om produktet
Big Break vinmarken har fået navnet fra Big Break Road, som marken ligger ved siden af. Den har altid produceret en af Cline Cellars' kraftigste og mest karakterfulde Zinfandel og er år efter år en af de parceller, hvor Zinfandel... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Contra Costa County. Læs mere om distriktet
Producent
Cline Cellars. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Big Break vinmarken har fået navnet fra Big Break Road, som marken ligger ved siden af. Den har altid produceret en af Cline Cellars’ kraftigste og mest karakterfulde Zinfandel og er år efter år en af de parceller, hvor Zinfandel modner først. Kombinationen af meget sandholdig og veldrænet jordbund (hvor man ikke praktiserer kunstvanding), dygtige dyrkningsmetoder og Oakleys særprægede klimatiske forhold, med kølige vinde fra San Joaquin og Sacramento floderne, giver perfekte forhold for denne mark.
I kælderen bliver druerne skånsomt mast for at tillade så mange hele bær som muligt i mosten, noget som tilfører vinen større frugtkarakter. Gæringen foregår på ståltanke og modningen derefter på en blanding af nye (35-40%) og brugte franske barriques.
Vinen byder på komplekse nuancer af eukalyptus, mynte og eksotiske krydderier i duften. I smagen finder man toner af friskplukkede vilde bær, mørk chokolade, vanille og egetræ. Vinen byder også på friske toner af syltede frugter, som man hos Cline ofte betegner som Oakleys klassiske ‘terroir’ og som allerede kommer frem under plukningen af druerne under den varme sol.
Selvom Big Break Zinfandel fint kan blive nydt i sin ungdom, kan den sagtens gemmes i 5-7 år og vel at mærke blive mere harmonisk af det. Brug den til grillet okse-, lam- eller kalvekød, gerne med masser af sydlandske krydderurter.