BIANCO SECCO Agricola Quintarelli

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Om produktet

Bianco Secco IGT Veneto er sammensat af især Garganega, men også Trebbiano di Soave, Sauvignon og Chardonnay og i visse årgange den sjældne lokale drue, Saorin. Druerne kommer fra Quintarellis egne marker i Verona (12 ha. i alt), hvor vinstokkene... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06067521835

EAN Nr INGEN

Druer Chardonnay 80% Garganega Sauvignon Blanc Trebbiano di Soave

Lagring

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bianco Secco IGT Veneto er sammensat af især Garganega, men også Trebbiano di Soave, Sauvignon og Chardonnay og i visse årgange den sjældne lokale drue, Saorin. Druerne kommer fra Quintarellis egne marker i Verona (12 ha. i alt), hvor vinstokkene i gennemsnittet er 30 år gamle og vokser på især basalt- og kalkholdig undergrund, som er perfekt til produktion af hvidvine. Druerne presses umiddelbart efter høsten og gennemgår en kølig macerering i 12 timer inden gæringen sættes i gang med druernes egne gærceller på temperaturregulerede tanke, med løbende omrøringer.

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve med grønligt skær. I duften er den meget klassisk for en hvidvin fra Veneto med masser af sprødhed og friskhed og dejlige toner af citrusfrugter, lindeblomst og vilde hvide blomster. I smagen er den tør og meget ren i stilen, liflig og appetitgivende. Samtidigt er vinen ret kompleks til sidst. En meget vellavet, karakterfuld og harmonisk vin!

Prøv den til skaldyrsretter eller til fisk (gerne grillet) i hvid sauce. Serveres afkølet men ikke iskoldt!

×