BERMERSHEIM GRAUER BURGUNDER “S”, Weingut Geils, Rheinhessen

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Om produktet

Bermersheim Grauer Burgunder ”S” (Selektion), er lavet på 100% Grauer Burgunder-druer (Pinot Gris) fra en enkelt vinmark i Bermersheim, med vinstokke, som er 34 år gamle, plantet på en syd-østvendt skråning, med en undergrund af sand og kalk. Dette giver... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 00308422035

EAN Nr 4260385260802

Druer 100% Grauer Burgunder/Pinot Gris

Lagring 12 mdr. på europæiske egefade.

Respekt Ja

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bermersheim Grauer Burgunder ”S” (Selektion), er lavet på 100% Grauer Burgunder-druer (Pinot Gris) fra en enkelt vinmark i Bermersheim, med vinstokke, som er 34 år gamle, plantet på en syd-østvendt skråning, med en undergrund af sand og kalk. Dette giver perfekte forhold til druesorten Grauer Burgunder, som her opnår optimal modning og samtidigt bevarer et godt syreniveau, der giver meget harmoniske og sprøde vine.

Kun de bedste druer udvælges til denne vin. Klaserne sorteres ved ankomsten til kælderen. Efter en afstilkning og en presning af druerne gæres mosten på lige dele store, ældre træfade og barriques af europæisk eg. Derefter fortsætter vinen (uden filtrering) en modning på de samme typer fade i ca. 12 måneder. Her sammenstikker man vinene og foretager aftapningen efter et par uger, med en naturlig bundfældning og uden filtrering.

Vinen kan godt virke en smule lukket i duften, men med lidt iltning (på karaffel eller i glas) afsløres sarte, aromatiske og en smule krydrede nuancer. Her finder man karakterer af fersken, mango og passionsfrugt samt lækre toner af krydderurter. Smagen har en god velour og fylde, og slutter med en fantastisk tør, elegant og mineralsk stil, som er klassisk for vinhuset Geils vine.

Serveres til lette, eksotiske retter (gerne pastaretter eller risottoer) med skaldyr, fisk og lyst kød, gerne inspireret af det asiatiske køkken. Serveres i store hvidvinsglas.

×