BERCKEM BIO Alsace, Marcel Deiss

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Om produktet

“Berckem” (det alsaciske navn for landsbyen Bergheim) fra Marcel Deiss laves på biodynamiskdyrkede druer, som hentes fra bestemte parceller omkring Bergheim med en undergrund af kalk og mergel. På disse parceller har man plantet alle de 13 forskellige druesorter, som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 04050521635

EAN Nr 3568211168300

Druer Alsace 13 druetyper

Lagring

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Berckem” (det alsaciske navn for landsbyen Bergheim) fra Marcel Deiss laves på biodynamiskdyrkede druer, som hentes fra bestemte parceller omkring Bergheim med en undergrund af kalk og mergel. På disse parceller har man plantet alle de 13 forskellige druesorter, som er tilladte at dyrke i Alsace. Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 8.000 vinstokke/ha., men udbyttet er dog meget lavere (40 hl./ha.) end tilladt, noget som giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. “Berckem” er sammensat af 50% Riesling og 50% af de andre 12 druesorter.

“Berckem” har en blank, lysgylden farve og en meget aromatisk, indtagende og kompleks duft. Smagen er meget dyb med en stor Alsacevins kompleksitet. Frugtsødmen holdes fint i skak af en flot renhed og struktur. Vinen slutter derfor meget charmerende. Server den til patéer, quiches, gryderetter med kylling eller kalv og til fede oste som fx Morbier. Serveringstemperatur: 8-10°C.

×