BELPASSO Allegrini
Distrikt
Vino di Tavola. Læs mere om distriktet
Producent
Allegrini. Læs mere om producenten
Om produktet
Belpasso Vino Rosso er lavet på 40% Corvina Veronese, 20% Corvinone, 20% Rondinella, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot, som hentes på vinhusets vinmarker i Valpolicella. De fleste parceller ligger på skråninger i en højde af 180-250 m.o.h., vender mod... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Vino di Tavola. Læs mere om distriktet
Producent
Allegrini. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Belpasso Vino Rosso er lavet på 40% Corvina Veronese, 20% Corvinone, 20% Rondinella, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot, som hentes på vinhusets vinmarker i Valpolicella. De fleste parceller ligger på skråninger i en højde af 180-250 m.o.h., vender mod sydøst og er beplantede med vinstokke, som i gennemsnittet er 30 år gamle og som dyrkes dels efter den klassiske Pergola Trentino opbindingsmetode med ca. 3.000 vinstokke/ha., dels efter Guyot-metoden med ca. 4.500 vinstokke/ha. Undergrunden er meget varieret, men består hovedsageligt af ler og kalk, med mange forsteninger.
Druerne håndplukkes midt i september, og 15% af de hele klaser bliver tørret i 2 måneder efter ”appassimento”-teknikken i fugtighedskontrollerede loftrum, hvor de taber ca. 30% af deres vægt. Resten af druerne gennemgår en klassisk afstilkning og en let masning. Derefter igangsættes en gæring på temperaturregulerede ståltanke (25-31°C) i ca. 9 dage, med daglige overpumpninger. De tørrede druer bliver ligeledes afstilket, let mast og gæret på ståltanke. De to vine bliver derefter blandet og gennemgår en malolaktisk gæring i december. Herefter modnes vinen i 11 måneder på store, slavonske træfade.
Vinen har en dyb, mørk, rubinrød farve. I duften finder man sødmefulde nuancer af modne bær som kirsebær, vilde brombær, men også mere krydrede toner af peber, nellike og kanel. Smagen er kødfuld og kompleks, med god velour og noter af violer, mandler, mørk chokolade og lakrids til sidst. Eftersmagen er lang og flot afrundet. Server den til både braiseret og grillet and, gris, lam eller okse, men også gerne til modne oste.