BELLE NATURELLE ROSE ØKO Langenlois, Jurtschitsch Sonnhof

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

I hver årgang eksperimenterer man hos Jurtschitsch med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny ide,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00402131835

EAN Nr 5711656011207

Druer Zweigelt Cabernet Sauvignon Pinot Noir

Lagring 2 mdr. på neutreale træfade (600l.).

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

I hver årgang eksperimenterer man hos Jurtschitsch med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny ide, en ny filosofi – og er spændte på resultatet. Vinene i serien ”Discoveries from Langenlois”, som bl.a. ”Belle Naturelle” hører til, er således unikum-vine, som giver det fulde udtryk af bestemte kombinationer, hvor terroir, druekarakter og vinificeringstype spiller en stor rolle.

”Belle Naturelle” Rosé laves på økologiskdyrkede Pinot Noir, Zweigelt og Cabernet Sauvignon druer, som kommer fra forskellige parceller på terrasserne omkring Langenlois. Den særprægede jordbund i området med et tyndt lag (40 cm.) af ler- og sandholdigt jord, gnejs og glimmer i overfladen samt en hel del sten af vulkansk oprindelse i dybden, giver perfekt forhold til produktion af karakterfulde vine.

Vinificeringen foregår separat for hver druesort. Vinen er lavet på hele druer, som kort macererer med drueskindet for at opnå den flotte rosa farve, og som efter presningen gærer et par uger på tank, med druernes egne gærceller og uden tilsætning. Efter sammenstikning modner vinen et par måneder på brugte træfade af 600 l. Vinen er hverken klareret eller filtreret, hvorfor den godt kan virke lidt sløret i flasken.

Sammensætningen af de tre røde druer giver en flot, dyb, rosé farve, Duften er aromatisk og frugtrig, med nuancer af kirsebær, blommer, granatæbler og en smule blåbær. Det er en tør rosé, med en god sprødhed og en fin struktur samt et godt bid, som gør den meget anvendelig til mad. Prøv den fx til salater, pastaretter, paella, skaldyr, fisk og lette kødretter.

×