BEAUNE 1. CRU LES CENTS VIGNES Domaine Rapet
Distrikt
Beaune. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Rapet. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinmarken 1. Cru "Les Cents Vignes" ligger i den nordlige del af distriktet Beaune, nederst på skråningen, hvor en blanding af kalk, ler og sand giver god dræning i dybden. Navnet betyder "de hundrede vinmarker" på fransk, men stammer oprindeligt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Beaune. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Rapet. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinmarken 1. Cru “Les Cents Vignes” ligger i den nordlige del af distriktet Beaune, nederst på skråningen, hvor en blanding af kalk, ler og sand giver god dræning i dybden. Navnet betyder “de hundrede vinmarker” på fransk, men stammer oprindeligt fra den gallo-romerske landsby “En Sanvignes”, som engang lå på stedet. Domaine Rapet købte en lille parcel på marken i 2012, med ca. 30 år gamle Pinot Noir-vinstokke.
Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering. Efter en yderligere sortering af klaserne, bliver druerne afstilket og skånsomt knust, og derefter overført til gæring på klassiske gærtanke af træ med hyppige omrøringer. Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes i 15 måneder på træfade à 228 l. (25% nye). Efter en sammenstikning af de forskellige fade bundfælder vinen naturligt på tank og aftappes ufiltreret. Under hele vinificeringen forsøger man at bevare markens og de optimalt modne druers karakter, med en overvejende aromatisk, ren, frisk og mineralsk karakter.
“Les Cents Vignes” har Beaunes store fylde og typicitet med en klassisk koncentreret frugtkarakter og samtidig en blødhed og finesse, som gør vinen utroligt charmerende. Det er en meget harmonisk vin, som allerede i sin ungdom giver meget fra sig med nuancer af mørke bær, bitter chokolade og milde krydderier. Den har Domaine Rapets lækre balance mellem styrke og charme.
Prøv den til vildt – især fuglevildt, til kalvefilet fx med svampe eller til lam.