BAROLO RAVERA DOCG, Vietti, Piemonte

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Ravera” i Novello, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo (Menzioni Geografiche Aggiuntive). Viettis parceller på marken udgør 3 ha., som vender mod sydvest og hviler på en klassisk undergrund af mergel, ler og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 150,00

Alkohol % 14,50

Nr 01428711645

EAN Nr 58030198004761

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 30 mdr på slovenske fade

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Vinous Antonio Galloni100
Robert Parkers The Wine Advocate98
James Suckling97

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Ravera” i Novello, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo (Menzioni Geografiche Aggiuntive). Viettis parceller på marken udgør 3 ha., som vender mod sydvest og hviler på en klassisk undergrund af mergel, ler og sand. Vinstokkene er i gennemsnittet 27 år gamle (de ældste er plantet i 1935) og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning. Druerne gennemgår en kort maceration både før og efter den 4 uger lange alkoholiske gæring på ståltanke med løbende overpumpning og omrøring. Vinen flyttes derefter på træfade og starter den malolaktiske gæring. Efterfølgende hviler vinen på sit ”lie” i 12 måneder og modnes i 30 måneder på store slovenske træfade.

Den klassisk årgang 2016 gengav vinmarken Raveras typiske træk til perfektion: Renhed, finesse og bid på den ene side og underliggende kompleksitet, fylde og velour på den anden side. Det er et brag af en vin (som Antonio Galloni- Vinous vurderer til 100 point!), med alle de dyder, en stor Barolo byder på: Elegance og mørk frugt i duften, krydderier, struktur og eksotiske nuancer i smagen samt en fantastisk, harmonisk eftersmag med masser af små detaljer. En drøm af en vin! Til rødt kød og modne skimmeloste.

×