BAROLO MONVIGLIERO DOCG, Vietti, Piemonte
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Vietti SRL. Læs mere om producenten
Om produktet
MGA-vinmarken ”Monvigliero” er den vigtigste ”cru” i kommunen Verduno, i den nordligste del af Barolo-distriktet, og mange betragter den som en af de mest prestigiøse i hele Barolo. Vietti ejer en ganske lille parcel, som vender mod syd og sydøst,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Vietti SRL. Læs mere om producenten
Mere om produktet
MGA-vinmarken ”Monvigliero” er den vigtigste ”cru” i kommunen Verduno, i den nordligste del af Barolo-distriktet, og mange betragter den som en af de mest prestigiøse i hele Barolo. Vietti ejer en ganske lille parcel, som vender mod syd og sydøst, i en højde af ca. 320 m.o.h. Vinstokkene er i gennemsnittet 50 år gamle og vokser på en blanding af kalk, ler, tuf og Sant’Agata’s mergel, som er klassisk for området. En plantning på 4.500 vinstokke/ha. med en Guyot-beskæring sikrer få klaser pr. vinstok, men til gengæld stor koncentration. 2018 er i øvrigt første årgang for denne vin hos Vietti.
2018 bød i Barolo på et regnfuldt forår, hvilket krævede stor opmærksomhed i vinmarkerne, og mange var begyndt at forudse en let årgang. Heldigvis kom solen og varmen ultimo juni og sikrede en god modning og især en god balance mellem frugt, syre og kødfuldhed. Resultatet blev vine med god aroma og præcision i duften, masser af kompleksitet og elegance i smagen og en fin, afrundet tannin til sidst. 2018 vil sandsynligvis modne en smule hurtigere end fx 2016 og 2017.
Nebbiolo-druerne blev høstet manuelt den 3. oktober på Monvigliero, og efter en delvis afstilkning (40%) og knusning, gennemgik de en kort maceration, både før (5 dage) og efter den ca. 3 uger lange alkoholiske gæring på ståltank. Efter presningen blev vinen flyttet på træfade og startede den malolaktiske gæring. Efterfølgende blev den modnet i 24 måneder på store slovenske træfade. Den blev aftappet uden filtrering.
2018 Barolo ”Monvigliero” har en dyb rubinrød farve. Duften er meget delikat og med god koncentration samt nuancer af roser, jordbær og kirsebær. Det er de delikate, silkeagtige nuancer som ligeledes dominerer og imponerer i smagen, men man fornemmer vinens kompleksitet og store potentiale i eftersmagen. Her finder man også lækre friske og let krydrede toner.
Server den fx til retter med lam, okse eller vildt, gerne tilberedt som gryderetter eller med tilbehør som tyttebær eller ribs.