BAROLO MONVIGLIERO DOCG, Vietti, Piemonte

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

MGA-vinmarken ”Monvigliero” er den vigtigste ”cru” i kommunen Verduno, i den nordligste del af Barolo-distriktet, og mange betragter den som en af de mest prestigiøse i hele Barolo. Vietti ejer en ganske lille parcel, som vender mod syd og sydøst,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 3

Land Italien

Årgang 2020

Størrelser 150,00

Alkohol % 14,00

Nr 01426112045

EAN Nr 58030198008479

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 24 mdr. på store slovenske træfade

Vegansk Ja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

MGA-vinmarken ”Monvigliero” er den vigtigste ”cru” i kommunen Verduno, i den nordligste del af Barolo-distriktet, og mange betragter den som en af de mest prestigiøse i hele Barolo. Vietti ejer en ganske lille parcel, som vender mod syd og sydøst, i en højde af ca. 320 m.o.h. Vinstokkene er i gennemsnittet 50 år gamle og vokser på en blanding af kalk, ler, tuf og Sant’Agata’s mergel, som er klassisk for området. En plantning på 4.500 vinstokke/ha. med en Guyot-beskæring sikrer få klaser pr. vinstok, men til gengæld stor koncentration.

Nebbiolo-druerne bliver høstet manuelt på Monvigliero, og efter en delvis afstilkning (40%) og knusning, gennemgår de en kort maceration, både før (5 dage) og efter den ca. 3 uger lange alkoholiske gæring på ståltank. Efter presningen blev vinen flyttet på træfade og startede den malolaktiske gæring. Efterfølgende blev den modnet i 24 måneder på store slovenske træfade. Den blev aftappet uden filtrering.

Barolo ”Monvigliero” har en dyb rubinrød farve. Duften er meget delikat og med god koncentration samt nuancer af roser, jordbær og kirsebær. Det er de delikate, silkeagtige nuancer som ligeledes dominerer og imponerer i smagen, men man fornemmer vinens kompleksitet og store potentiale i eftersmagen. Her finder man også lækre friske og let krydrede toner.

Server den fx til retter med lam, okse eller vildt, gerne tilberedt som gryderetter eller med tilbehør som tyttebær eller ribs.

×