BAROLO LAZZARITO DOCG, Vietti, Piemonte

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Lazzarito” i Serralunga d'Alba, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo. Viettis parceller på marken udgør 2 ha., som vender mod sydvest og hviler på en klassisk undergrund af mergel, ler og sand. Vinstokkene... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 150,00

Alkohol % 15,00

Nr 01429011645

EAN Nr 58030198004761

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 30 mdr. på fad

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Wine Spectator95
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Robert Parkers The Wine Advocate98
Vinous Antonio Galloni98

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Lazzarito” i Serralunga d’Alba, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo. Viettis parceller på marken udgør 2 ha., som vender mod sydvest og hviler på en klassisk undergrund af mergel, ler og sand. Vinstokkene er i gennemsnittet 37 år gamle og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning.

Druerne gennemgår en kort maceration både inden og efter den alkoholiske gæring på ståltank, som varer i ca. 4 uger. Vinen flyttes derefter til træfade for at gennemgå den malolaktiske gæring. Til sidst bliver vinen modnet i 30 måneder på store slovenske træfade og et lille antal små franske barriques.

Barolo-vine fra Serralunga d’Alba har ofte mere frugtkoncentration og mere kødfuldhed end dem, som produceres længere vestpå i fx La Morra og Barolo landsbyen.

Lazzarito har en dyb, rubinrød farve. Duften er spækket med nuancer af brombær, blommer, men også mere eksotiske toner som appelsinskal og engelsk lakrids. Smagen er ret kompleks og en smule lukket først, men åbner sig over tid i glasset med et væld af balsamiske og en smule mineralske nuancer. En kæmpe oplevelse! Serveres til vildtretter, rødt kød og modne skimmeloste.

×