BAROLO DOCG, Alberto Ballarin

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Om produktet

Alberto Ballarins Barolo sammensættes af Nebbiolo-druer fra tre forskellige vinmarker i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte d’Alba og Novello. Vinstokkene er fra 25 til 45 år gamle og vokser mellem 230-290 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 06062012035

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 26 mdr. på fade (franske/slavonske) + 8 mdr. på flaske.

Respekt Ja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Alberto Ballarins Barolo sammensættes af Nebbiolo-druer fra tre forskellige vinmarker i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte d’Alba og Novello. Vinstokkene er fra 25 til 45 år gamle og vokser mellem 230-290 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af kalk og blå mergel.

Gæringen af denne vin foregår på ståltanke med temperaturkontrol og varer normalt i 9-14 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter først modnet i 14 måneder på nye og brugte franske barriques (225 l.) og efterfølgende i 12 måneder på ældre 900 liters slavonske træfade. Opholdet på træ forløber således over 26 måneder, og vinen er desuden modnet i kælderen i 8 måneder efter aftapning.

Vinen fremstår rubinrød i glasset, med et orange skær. Duften er fyldig og elegant med toner af mørke roser og violer samt et stænk af nødder, læder og kaffe. I smagen finder man lidt af de samme karakterer men også en smule brombær og blåbær samt flotte krydderier. Det er en meget fyldig og delikat vin med god velour og kompleksitet i eftersmagen. Meget aristokratisk, godt afstemt og med et stort modningspotentiale.

Vinen er særdeles velegnet til vildt og okse. Eller prøv den, som italienerne ville gøre det, til parmesanost.

×