BAROLO BRUNATE DOCG, Vietti, Piemonte

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Brunate” i La Morra, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo, som ligger i den sydligste del af distriktet. 2016 er første årgang, hvor Vietti har brugt druer fra et par nyindkøbte parceller på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 150,00

Alkohol % 15,00

Nr 01429611645

EAN Nr 58030198004815

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 30 mdr på fad

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Wine Spectator96
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Vinous Antonio Galloni98
Robert Parkers The Wine Advocate97
James Suckling97

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Brunate” i La Morra, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo, som ligger i den sydligste del af distriktet. 2016 er første årgang, hvor Vietti har brugt druer fra et par nyindkøbte parceller på Brunate. Vinstokkene er i gennemsnittet 53 år gamle og alle parceller er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning.

Druerne gennemgår en kort maceration både før og efter den 4 uger lange alkoholiske gæring på ståltank. Vinen flyttes derefter på træfade og starter den malolaktiske gæring. Efterfølgende modnes vinen i 30 måneder på en blanding af store slovenske træfade og franske barriques.

Selv om årgang 2016 gav ret potente Barolo’er i La Morra, som ellers er kendt for at producere delikate og afrundede vine, gav vinmarken Brunate vine med karakterer, som fint harmonerer med hinanden.

Vinen er tør, elegant og en smule æterisk i duften, med nuancer af tørrede blomster, mynte og sødlige krydderier (nellike, stjerneanis). Smagen er både frugtrig, kødfuld, mørk og dog elegant til sidst. Man finder toner af blommer, brombær, violer, lakrids og hvidt peber. Eftersmagen er meget charmerende og ekstrem lang. Til rødt kød, vildt og modne oste.

×