BARDOLINO VIGNA LE GIARE Cantine Lenotti

Distrikt

Bardolino. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne (60% Corvina, 30% Rondinella og Molinara) hentes i vinmarken ”Le Giare” – en pragtfuld mark beliggende kun et stenkast fra Garda-søen. Vinmarken fungerer nærmest som forhave til Claudio Lenottis private beboelse og er udelukkende beplantet efter ”Pergola” systemet. Hemmeligheden... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06013711735

EAN Nr 8000305064006

Druer 60% Corvina 10% Molinara 30% Rondinella

Lagring Ståltanke.

Distrikt

Bardolino. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne (60% Corvina, 30% Rondinella og Molinara) hentes i vinmarken ”Le Giare” – en pragtfuld mark beliggende kun et stenkast fra Garda-søen. Vinmarken fungerer nærmest som forhave til Claudio Lenottis private beboelse og er udelukkende beplantet efter ”Pergola” systemet. Hemmeligheden bag markens særlige kvalitet ligger blandt andet i jordbunden, som her hovedsageligt består af knuste moræne-sten – deraf navnet ”Giare”, som lokalt betyder ”sten”.

Straks efter høsten bliver druerne skånsomt mast og gæret separat i temperaturregulerede ståltanke. Derefter bliver vinen yderligere lagret i nogle måneder på samme type tanke.

Prestige-vinen ”Le Giare” laves kun i begrænset kvantitet og kun med et udvalg af de bedste druer på marken. Den har en flot, blank rubinrød farve, og i duften finder man sarte nuancer af ribs, hindbær og røde kirsebær. Smagen er delikat og sprød med en god friskhed, og i eftersmagen byder vinen på toner af mandler og kirsebærsten. Den vil egne sig flot til et helt måltid, både til lette forretter (patéer, salater, skinke), retter med fjerkræ, svinekød, kalv eller lam, samt til oste som ikke er for kraftige.

×