BARBUNTIN ALBARINO DO Rías Baixas, Quinta de Couselo
Distrikt
Rìas Baixas. Læs mere om distriktet
Producent
quinta-de-couselo. Læs mere om producenten
Om produktet
”Barbuntin” Rías Baixas er lavet på 100% Albariño-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (8 ha) og et par andre vinmarker, man lejer og har ansvar for, både hvad dyrkning og høst angår. Parcellerne byder på... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Rìas Baixas. Læs mere om distriktet
Producent
quinta-de-couselo. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Barbuntin” Rías Baixas er lavet på 100% Albariño-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (8 ha) og et par andre vinmarker, man lejer og har ansvar for, både hvad dyrkning og høst angår. Parcellerne byder på en god eksponering og jordbundsdiversitet (aflejringsjord, skifer og granit).
Klaserne er håndplukket i små kasser à 15 kg., som straks transporteres til kælderen, hvor de får et ophold i et kølerum (5ºC), før de sorteres og afstilkes. Derefter gennemgår de hele druer en skindmaceration i 2 timer efterfulgt af en skånsom presning. Mosten gennemgår en naturlig gæring på ståltanke samt en modning i 3 måneder ”on lees”, ligeledes på ståltanke. Vinen aftappes i februar, efter en naturlig bundfældning.
Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønligt skær. Den er først en smule lukket i duften, men udvikler sig hurtigt med lidt iltning og afslører rene, tørre nuancer af appelsinblomster, lime, citron, grape, græs og friskplukkede krydderurter. Smagen er sprød, forfriskende og tør – igen med balsamiske toner af friske krydderurter (timian, mynte, merian) og en god mineralitet til sidst. En meget appetitgivende vin!
Server den til skaldyr (gerne østers), retter med dampet eller grillet fisk, men også til røget laks, pastaretter, fjerkræ og varme grønsagsretter.