BARBUNTIN ALBARINO DO Rías Baixas, Quinta de Couselo

Distrikt

Rìas Baixas. Læs mere om distriktet

Producent

quinta-de-couselo. Læs mere om producenten

Om produktet

”Barbuntin” Rías Baixas er lavet på 100% Albariño-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (8 ha) og et par andre vinmarker, man lejer og har ansvar for, både hvad dyrkning og høst angår. Parcellerne byder på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Spanien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06329122235

EAN Nr 8437003892103

Druer 100% Albariño

Lagring 3 Mdr på stål

Distrikt

Rìas Baixas. Læs mere om distriktet

Producent

quinta-de-couselo. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Barbuntin” Rías Baixas er lavet på 100% Albariño-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (8 ha) og et par andre vinmarker, man lejer og har ansvar for, både hvad dyrkning og høst angår. Parcellerne byder på en god eksponering og jordbundsdiversitet (aflejringsjord, skifer og granit).

Klaserne er håndplukket i små kasser à 15 kg., som straks transporteres til kælderen, hvor de får et ophold i et kølerum (5ºC), før de sorteres og afstilkes. Derefter gennemgår de hele druer en skindmaceration i 2 timer efterfulgt af en skånsom presning. Mosten gennemgår en naturlig gæring på ståltanke samt en modning i 3 måneder ”on lees”, ligeledes på ståltanke. Vinen aftappes i februar, efter en naturlig bundfældning.

Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønligt skær. Den er først en smule lukket i duften, men udvikler sig hurtigt med lidt iltning og afslører rene, tørre nuancer af appelsinblomster, lime, citron, grape, græs og friskplukkede krydderurter. Smagen er sprød, forfriskende og tør – igen med balsamiske toner af friske krydderurter (timian, mynte, merian) og en god mineralitet til sidst. En meget appetitgivende vin!

Server den til skaldyr (gerne østers), retter med dampet eller grillet fisk, men også til røget laks, pastaretter, fjerkræ og varme grønsagsretter.

×