BARBERA ZIO NANDO Rivetto

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Rivetto. Læs mere om producenten

Om produktet

Barbera-druerne til denne vin kommer fra en vinmark nær Sinio, kun få kilometer fra vingården. Ca. 30% af vinstokkene er plantet i 1944, de andre løbende siden. Ud over en dyrkning efter økologiske principper siden 2011, foretager man altid en... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06098511635

EAN Nr 8027275000087

Druer 100% Barbera

Lagring 18 mdr. på egetræsfade

Respekt Ja

Scoreplads

James Suckling91
Decanter 100 skala90

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Rivetto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Barbera-druerne til denne vin kommer fra en vinmark nær Sinio, kun få kilometer fra vingården. Ca. 30% af vinstokkene er plantet i 1944, de andre løbende siden. Ud over en dyrkning efter økologiske principper siden 2011, foretager man altid en skrap selektering af klaserne først på sommeren, hvor druerne får deres røde farve. Undergrunden her består af en klassisk blanding af ler, sand og kalk, som er perfekt til Barbera-druen.

Høsten foregår manuelt, og efter en afstilkning og en masning ved ankomsten til kælderen, gennemgår druerne en kølig skindmaceration i 8-10 dage, efterfulgt af en spontan gæring (med druernes egen gærkultur) og en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet i 18 mdr. på 30 hl. træfade fra Slavonien, Ungarn og Schweiz og til sidst på franske egefade af 225 l. Vinen er desuden modnet i min. 6 måneder på flaske inden frigivelse.

Vinmarken nær Sinio vender mod vest og giver derfor altid meget aromatiske, frugtrige og delikate vine – og denne Barbera d’Alba er ingen undtagelse. Den har en flot, blank rubinrød farve. Duften er umiddelbar, med nuancer af hindbær og blommer. I smagen kommer der en smule mørkere toner af chokolade, blåbær og en lidt lakrids samt krydrede, sødmefulde og ret komplekse nuancer. Eftersmagen virker delikat og nuanceret med sprøde toner af kirsebær, appelsinskal og med en god tannin. Det er en meget harmonisk og fyldig vin – en fantastisk repræsentant for Barbera-druen. Server den f.eks. til retter med svinekød, fjerkræ eller kalv og til hvid- eller rødskimmeloste.

×