BARBERA D’ALBA VIGNA GIULI DOC, Cascina Ballarin
Distrikt
Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet
Producent
Ballarin. Læs mere om producenten
Om produktet
Hos Ballarin sørger man for kun at høste sunde og modne druer ved hjælp af håndplukning og en kraftig sortering af druerne, som for denne vin udelukkende kommer fra en sydvendte parcel på 0,5 ha. kaldt Vigna Giuli (opkaldt efter... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet
Producent
Ballarin. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Hos Ballarin sørger man for kun at høste sunde og modne druer ved hjælp af håndplukning og en kraftig sortering af druerne, som for denne vin udelukkende kommer fra en sydvendte parcel på 0,5 ha. kaldt Vigna Giuli (opkaldt efter en af familiens forfædre Giulio, som alle kaldte ”Zio Giuli”), med ca. 50 år gamle vinstokke på en undergrund af blå mergel.
Cascina Ballarin producerer Barbera d´Alba Giuli efter Barolo principper. Vinen er gæret ved lavere temperatur, og dermed bliver macereringen også forlænget, hvilket tydeligt ses på vinens mørke farve. Dernæst bliver vinen lagret 18 måneder, normalt på 50% nye franske egetræsfade samt 50% gamle – men opskriften kan variere efter årgang. Herefter ligger vinen endnu 6 måneder på flaske inden den er klar til salg.
Ballarin brødrene udnytter vinmarken og de ældre vinstokkes potentiale optimalt til at skabe en utrolig mørk, tæt og kompakt vin, der samtidig har en meget blød og imødekommende tannin. Vinen er meget fed på glasset. I duften finder man nuancer af brombær, blåbær, tjære og krydderier. Smagen er meget koncentreret med god sødme og toner af kage og syltede frugter men samtidig uimodståeligt delikat med god velour. Men tag ikke fejl for vinen kan spille med musklerne og vil kunne gemmes i 5-10 år efter årgangen. Det ville være en flot vin til vildt eller kalvekød.