BARBERA D´ALBA PILADE DOC, Cascina Ballarin

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Ballarin. Læs mere om producenten

Om produktet

Det er den tidligere ejer (Mr. Pilade) for en af de vinmarker Cascina Ballarin ejer i la Morra, som har givet navnet til vinen, da hovedparten af druerne hentes der. Resten af Barbera-druerne hentes i Grinzane Cavour. Begge parceller vender... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06019511735

EAN Nr 8027143000300

Druer 100% Barbera

Lagring 6 mdr. på træfade + 6 mdr. på flaske.

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Ballarin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det er den tidligere ejer (Mr. Pilade) for en af de vinmarker Cascina Ballarin ejer i la Morra, som har givet navnet til vinen, da hovedparten af druerne hentes der. Resten af Barbera-druerne hentes i Grinzane Cavour. Begge parceller vender mod øst og har derfor en perfekt eksponering mod solen. Vinstokkene er mellem 14 og 45 år gamle.

Barbera Pilade bliver gæret på temperaturregulerede ståltanke. Både temperaturen og gæringsvarighed varierer efter årgangens stil. Dernæst bliver ”Pilade” lagret 6 måneder, delvist på franske egetræsfade og delvist på store slovenske træfade – en fordeling som også varierer efter årgangen. Efter aftapning bliver vinen lagret yderligere i 6 måneder, inden den frigives.

Barbera ”Pilade” har en meget lækker duft med toner af krusemynte og honningkage. I smagen har vinen en flot fedme, krydrede nuancer og en god velour. Den har en meget lang og charmerende eftersmag, hvor der afsløres meget potentiale. Den efterlader indtryk af varme krydderier (kanel) i munden og samtidig en flot sprødhed med sødlige grønne toner (friske krydderurter).

Prøv den til lam, til and eller til kalvekød.

×