BARBERA D´ALBA DOC, Alberto Ballarin

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Om produktet

Alberto Ballarin henter Barbera-druerne til denne vin dels i vinmarken Pilade i la Morra, dels i Grinzane Cavour. Parcellerne (200-230 m.o.h.) vender mod øst og syd og har derfor en perfekt eksponering mod solen. Vinstokkene er mellem 15 og 35... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06062112235

EAN Nr 8052693890026

Druer 100% Barbera

Lagring

Respekt Ja

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Alberto Ballarin henter Barbera-druerne til denne vin dels i vinmarken Pilade i la Morra, dels i Grinzane Cavour. Parcellerne (200-230 m.o.h.) vender mod øst og syd og har derfor en perfekt eksponering mod solen. Vinstokkene er mellem 15 og 35 år gamle, og jordbunden består af kalk og blå mergel.

De to Barbera-parceller bliver gæret separat på temperaturregulerede ståltanke, og både temperaturen og gæringsvarigheden varierer efter årgangens stil. Dernæst bliver vinene modnet i 6 måneder på franske egetræsfade af 225 l. og til sidst sammenstukket. Efter aftapning bliver vinen lagret yderligere i 6 måneder, inden den frigives.

Barbera har en meget lækker, saftig duft med klassiske, tørre nuancer af krusemynte, granatæble og hvidt peber. Med lidt iltning afslører den mere afrundede og eksotiske frugttoner. I smagen har vinen en flot fedme, krydrede nuancer og en god velour. Den har en meget lang og charmerende eftersmag, hvor der afsløres lækre toner af peber og vanilje samt en afrundet tannin.

Prøv den til lam, til and eller til kalvekød.

×