BARBERA D ALBA SCARRONE DOC, Vietti, Piemonte

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken ”Scarrone”, hvor Barbera-druerne til denne vin dyrkes, ligger meget tæt på selve vingården, nær landsbyen Castiglione Falletto, og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning. Druerne gennemgår en kold maceration inden gæringen i to uger på åbne ståltanke,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 01429111735

Druer 100% Barbera

Lagring 19 mdr på fad og ståltank

Vegansk Ja

Scoreplads

Vinous92
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Robert Parkers The Wine Advocate93
Wine Spectator92

Distrikt

Barbera d'Alba DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken ”Scarrone”, hvor Barbera-druerne til denne vin dyrkes, ligger meget tæt på selve vingården, nær landsbyen Castiglione Falletto, og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning.

Druerne gennemgår en kold maceration inden gæringen i to uger på åbne ståltanke, med indbygget overpumpning og omrøring, efterfulgt af en uges yderligere kølig maceration. Vinen flyttes til træfade for at gennemgå en malolaktisk gæring og modnes til sidst i 18 måneder på en kombination af store træfade, barriques og ståltanke.

Vinen besidder en meget koncentreret og moden stil. Her finder man nuancer af modne kirsebær, blommer og brombær, som løftes fint op af en god struktur og friskhed. Det er en meget kompleks og samtidig charmerende vin. Server den til fx lam, okse eller vildt, men også til and, grillretter eller til modne skimmeloste.

×