På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

BARBARESCO PORA Ca’ del Baio

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ca del Baio. Læs mere om producenten

Om produktet

Denne Barbaresco kommer fra Cru-marken Pora, nabo til vinmarken Asili i nærheden af selve vingården Ca' del Baio. Marken ligger i en højde af ca. 250 m.o.h. og vender mod vest. Jordbunden består hovedsageligt af kalk og grå-blå mergel. Vinstokkene... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2011

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06016811135

EAN Nr 8033140732151

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 36 mdr. på franske barriques (3 år gamle) + 10 mdr. flaskemo

Scoreplads

Gambero Rosso2
James Suckling91

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ca del Baio. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Denne Barbaresco kommer fra Cru-marken Pora, nabo til vinmarken Asili i nærheden af selve vingården Ca’ del Baio. Marken ligger i en højde af ca. 250 m.o.h. og vender mod vest. Jordbunden består hovedsageligt af kalk og grå-blå mergel. Vinstokkene på Pora er plantet i 1980, og først fra 2004 begyndte man at vinificere vinen separat. Vinen fik opmærksomhed lige fra starten med f.eks. 92 pt. i Wine Spectator for både 2004 og 2005, 93 pt. hos Robert Parker for 2004 samt 92 for 2005 – og ikke mindst 3 Glas i Gambero Rosso for 2010.Gæringen varer i ca. 15 dage i temperaturregulerede rustfrie ståltanke med en forudgående skindmacerering. Derefter bliver vinen modnet i 36 måneder på 3 år gamle barriques og til sidst min. 10 måneder på flaske inden vinen sendes på markedet.Barbarsco ‘Pora’ byder på et væld af spændende nuancer. I duften er vinen utrolig dyb med toner af blommer, mørke kirsebær og brombær. Smagen er meget dyb, fra først i munden til eftersmagen. Her finder man en velouragtig karakter af mørke bær, en smule lakrids og lidt vanilje, som afslører det lange ophold på fade. Det er en meget harmonisk vin som samtidig har stor gemmepotentiale.Den vil egne sig fint til de fleste kødretter med kalv, okse og vildt men også til ikke alt for modne hvid- eller rødskimmeloste. Serveres i store glas.

×