BARBARESCO PORA Ca’ del Baio

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ca del Baio. Læs mere om producenten

Om produktet

Denne Barbaresco kommer fra Cru-marken Pora, nabo til vinmarken Asili i nærheden af selve vingården Ca’ del Baio. Marken ligger i en højde af ca. 250 m.o.h. og vender mod vest. Jordbunden består hovedsageligt af kalk og grå-blå mergel. Vinstokkene... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 06016811635

EAN Nr 8033140733493

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 30 mdr. på brugte træfade + 10 mdr. på fl..

Respekt Ja

Scoreplads

Guida Bibenda5
Gambero Rosso2

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ca del Baio. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Denne Barbaresco kommer fra Cru-marken Pora, nabo til vinmarken Asili i nærheden af selve vingården Ca’ del Baio. Marken ligger i en højde af ca. 250 m.o.h. og vender mod vest. Jordbunden består hovedsageligt af kalk og grå-blå mergel. Vinstokkene på Pora er plantet i 1980, og først fra 2004 begyndte man at vinificere vinen separat.

Gæringen varer i ca. 15 dage i temperaturregulerede rustfrie ståltanke med en forudgående skindmacerering. Derefter bliver vinen modnet i 24-30 måneder på 3 år gamle barriques og til sidst min. 10 måneder på flaske inden vinen sendes på markedet.

Barbarsco ”Pora” byder på et væld af spændende nuancer. I duften er vinen utrolig dyb med toner af blommer, mørke kirsebær og brombær. Smagen er meget dyb, fra først i munden til eftersmagen. Her finder man en velouragtig karakter af mørke bær, en smule lakrids og lidt vanilje, som afslører det lange ophold på fade. Det er en meget harmonisk vin som samtidig har stor gemmepotentiale. Den vil egne sig fint til de fleste kødretter med kalv, okse og vildt men også til ikke alt for modne hvid- eller rødskimmeloste. Serveres i store glas.

×