BARBARESCO DOP Angelo Gaja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

For alle generationer i familien GAJA, har Barbaresco altid været den vigtigste vin på gården. Den er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 3

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 150,00

Alkohol % 14,00

Nr 06008411845

EAN Nr

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 12 mdr. på barriques + 12 mdr. på større fade.

Respekt Ja

Scoreplads

Falstaff Magazin95
Gambero Rosso2
Jeb Dunnuck96
James Suckling97
Robert Parkers The Wine Advocate94
Wine Spectator94
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

For alle generationer i familien GAJA, har Barbaresco altid været den vigtigste vin på gården. Den er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca. 40 år gamle og ligger i en højde af 250-330 m.o.h. Høstudbyttet er meget lavt, og netop blandingen fra de forskellige vinmarker giver optimal mulighed for at tilføre vinen balance og kompleksitet. Alle parcellerne bliver høstet og vinificeret separat. Gæringen foregår i ståltanke og efter den malolatiske gæring bliver de forskellige vine modnet i 12 måneder på “barriques” (225 l.). Derefter sammenstikkes vinene, og blandingen modnes derefter i yderligere 12 måneder på større træfade (”botti”).

Foråret 2018 startede koldt og regnfuldt, men en varmebølge ramte Piemonte i slutningen af april, med temperaturer omkring 30° C., hvilket medførte tidlig knopskydning. Regnen og kulden kom dog tilbage i maj og juni (1.300 mm. fra marts til juni!), og vinstokkene voksede kun langsomt og krævede stor opmærksomhed fra GAJAs team, pga. meldug- og gråskimmelangreb. Som om det ikke var nok, blev Barbaresco ramt af en haglbyge den 17. juli, hvilket reducerede udbyttet med 30%. August og september var dog solrige og stabile, og gav sene, men gode modningsforhold for de tilbageværende druer.

I 2018 havde de blå druer et tykt skind, som gav vinene en ret dyb, mørk rubinrød farve. Duften byder på indtagende aromaer af violer, skovjordbær og vilde hindbær, nuancer som fortsætter i smagen og smelter i vinens intensitet og elegance. Man forbavses over, hvorledes man hos Gaja mestrer at forene styrken og strukturen med en sådan finesse. Vinen har et stort modningspotentiale. Serveres til stort set alle kødretter som fx lam, kalv, oksekød og vildt. Den har absolut krav på et stort glas.

×