BARBARESCO AUTINBEJ Ca’ del Baio

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ca del Baio. Læs mere om producenten

Om produktet

I den piemontesiske dialekt dækker ”autinbej” over en selektion af de allerbedste Nebbiolo-druer, som kommer fra udvalgte parceller på ejendommen, hvor jordbundsforhold og modning er optimal. Giulio Grassos far, Ernesto, brugte ofte dette ord for at betegne de mest optimale... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 06097411635

EAN Nr 8033140733196

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 24 mdr. på store, slavonske træfade (boti) + min. 4 mdr. på

Scoreplads

James Suckling94
Vinous Antonio Galloni91

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ca del Baio. Læs mere om producenten

Mere om produktet

I den piemontesiske dialekt dækker ”autinbej” over en selektion af de allerbedste Nebbiolo-druer, som kommer fra udvalgte parceller på ejendommen, hvor jordbundsforhold og modning er optimal. Giulio Grassos far, Ernesto, brugte ofte dette ord for at betegne de mest optimale steder i vinmarkerne. Mens 2014 var en vanskelig årgang i de fleste italienske vindistrikter, inkluderet Piemonte, oplevede man nærmest perfekte forhold i et begrænset område af Barbaresco, og man besluttede derfor hos Ca’ del Baio at producere en ny, eksklusiv Barbaresco i netop denne årgang: ”Autinbej”.

Druerne til denne vin er primært hentet på to parceller, den ene vender mod vest og den anden mod øst. Dette giver en perfekt balance mellem friskhed, finesse, struktur og kødfulhed. Vinstokkene her er plantet i 2008 og 2009, på en klassisk jordbund af mergel, kalk og sand. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke, og efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på store, slavonske træfade (boti) og efter aftapning i min. 4 måneder på flaske.

Vinen har en flot, rubinrød farve og i den meget intense og indtagende duft finder man nuancer af violer, hindbær og kirsebærsten samt krydrede toner af hvidt peber og bitter chokolade. Mange af de samme toner finder man også i smagen, som er både kompleks og harmonisk. Eftersmagen afslører god tannin og koncentreret frugt, men også en flot finesse. Den vil egne sig fint til and, svinekød, lam eller fuglevildt. Serveres i store glas.

×