BARBARESCO Angelo Gaja
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
For alle generationer i familien GAJA, har Barbaresco altid været den vigtigste vin på gården. Den er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
For alle generationer i familien GAJA, har Barbaresco altid været den vigtigste vin på gården. Den er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca. 40 år gamle og ligger i en højde af 250-330 m.o.h. Høstudbyttet er meget lavt og netop blandingen fra de forskellige vinmarker giver optimal mulighed for at tilføre vinen balance og kompleksitet. Alle parcellerne bliver høstet og vinificeret separat. Gæringen foregår i ståltanke og efter den malolatisk gæring bliver de forskellige vine modnet i 12 måneder på “barriques” (225 l.). Derefter foretager man sammenstikning af vinene, og blandingen modnes derefter i yderligere 12 måneder på større træfade (”botti”).
Sammenlignet med 2015, bød 2016 på en ret kølige periode fra marts til maj, som forsinkede knopskydningen og blomstringen med ca. 10 dage. Sommeren var ligeledes ret mild, dog oplevede man store temperaturforskelle mellem dag og nat i slutningen af modningsperioden. Det gav druer med god syre og friskhed, men også med meget høj frugtkoncentration. For Barbaresco er 2016 en af de bedste årgange siden 2004, som den ligner i stilen, med en ekstrem elegance men samtidigt en fantastisk intens frugt. Man forbavses over, hvorledes man hos Gaja mestrer at forene styrken og strukturen med en sådan finesse. Vinen har en kæmpe modningspotentiale.
Serveres til stort set alle kødretter som fx lam, kalv, oksekød og vildt. Den har absolut krav på et stort glas.