BARBARESCO Angelo Gaja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Lavet på Nebbiolo fra normalt 14 af Gajas forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.), men i årgange som f.eks. 2012 - hvor man ikke producerede 'single vineyards' vine - også fra Sorì San Lorenzo, Sorì... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06008411435

EAN Nr 5711656011016

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 12 mdr. på barriques + 12 mdr. på større fade.

Respekt Ja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Lavet på Nebbiolo fra normalt 14 af Gajas forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.), men i årgange som f.eks. 2012 – hvor man ikke producerede ‘single vineyards’ vine – også fra Sorì San Lorenzo, Sorì Tildin and Costa Russi. Høstudbyttet er meget lavt på de ca. 40 år gamle vinstokke, og blandingen fra de forskellige vinmarker giver optimal mulighed for at tilføre vinen balance og kompleksitet. Ligesom for Gaja’s Barolo foretages gæringen i ståltanke. Derefter er vinen modnet i to faser, først 12 måneder i “barriques” (225 l.) og derefter 12 måneder i større træfade. En rigtig Barbaresco med en fantastisk intens frugt, stor koncentration og en god fast tannin. Man forbavses over, hvorledes man hos Gaja mestrer at forene styrken med en sådan finesse. I visse årgange kan Gaja’s Barbaresco modnes i op til 30 år!Den er meget anvendelig til stort set alle kødretter: Lam, kalv og oksekød, men på grund af sit dejlige krydderi er den idéel til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.

×