BANYULS GRAND CRU Les Clos de Paulilles, Domaine Cazes

Distrikt

Banyuls. Læs mere om distriktet

Producent

Les Clos de Paulilles, Banyuls. Læs mere om producenten

Om produktet

Banyuls Grand Cru fra Les Clos des Paulilles blev produceret første gang i årgang 2013. Den er lavet på 100% Grenache Noir, som hentes fra flere højtbeliggende parceller (ca. 200 m.o.h.) på ejendommen, som er anlagt i terrasser og på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Banyuls

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 16,50

Nr 03412111635

EAN Nr 3248847753162

Druer 100% Grenache

Lagring 42 mdr. på diverse træfade og glasbeholdere

Dessertvin / Sød vin Ja

Distrikt

Banyuls. Læs mere om distriktet

Producent

Les Clos de Paulilles, Banyuls. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Banyuls Grand Cru fra Les Clos des Paulilles blev produceret første gang i årgang 2013. Den er lavet på 100% Grenache Noir, som hentes fra flere højtbeliggende parceller (ca. 200 m.o.h.) på ejendommen, som er anlagt i terrasser og på skifferholdige skråninger, hvor vinden fra havet har stor indflydelse. Druerne er håndplukket tidligt om morgenen, mens temperaturerne stadig er lave, for at bevare de kølige aromaer. Efter en yderligere sortering i kælderen og en total afstilkning bliver druerne gæret i små, lukkede ståltanke, med daglig sænkning af masken for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt fra druerne. Efter tilsætningen af druespritten for at standse gæringen, gennemgår vinen en yderligere maceration i 3 uger, før den skånsomt presses.

Vinen bliver derefter modnet i 42 måneder med hovedparten på ”demi-muids” træfade (500 l.), som tidligere er blevet brugt af kendte Cognac- og Whisky-huse, Bordeaux-barriques (225 l.) samt et lille antal beholdere af glas (dames jeanne), som placeres uden for og udsættes for klimatiske variationer. De forskellige modningsforhold sikrer, at vinen bevarer tanninstrukturen, frugten og aromaen, samtidig med, at den udvikler velour og kompleksitet.

I Banyuls Grand Cru finder man komplekse nuancer af mørke kirsebær, solbær, svesker, chokolade, sort peber, vanilje og andre eksotiske krydderier i både duft og smag. I smagen er den både indtagende, kødfuld og frugtkoncentreret. Eftersmagen er utrolig lang og velouragtig med et godt bid og en stor charme.

Serveres til desserter med røde frugter, chokolade og nødder samt til modne blåskimmeloste.

×