BANYULS BLANC ASPHODÈLES Domaine Madeloc

Distrikt

Banyuls. Læs mere om distriktet

Producent

Madeloc, Domaine de la. Læs mere om producenten

Om produktet

”Asphodèles” er lavet på Grenache Gris, som dyrkes lidt væk fra havet, bag ved landsbyen Banyuls. En undergrund af skiffer og en god eksponering mod sol giver en perfekt modning. Her får Grenache en ret speciel aroma af vilde blomster,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Øvrige varer

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 50,00

Alkohol % 16,50

Nr 02300021625

EAN Nr 3760088375748

Druer 100% Grenache Gris

Lagring 12 mnd. på franske barriques (15% nye).

Dessertvin / Sød vin Ja

Distrikt

Banyuls. Læs mere om distriktet

Producent

Madeloc, Domaine de la. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Asphodèles” er lavet på Grenache Gris, som dyrkes lidt væk fra havet, bag ved landsbyen Banyuls. En undergrund af skiffer og en god eksponering mod sol giver en perfekt modning. Her får Grenache en ret speciel aroma af vilde blomster, som f.eks. ”Asphodèle” (Asphodel) – klassisk i dette område – hvorfra vinen henter dens navn. Jordbundens løse struktur tillader rødderne at hente næring dyb i jorden – en fordel i tørre perioder, som er hyppige i Banyuls. Det giver generelt friskere og mere delikate vine.

Druerne bliver høstet manuelt, tidligt på formiddagen for at sikre en køligere gæring. Druerne bliver presset direkte ved ankomst til kælderen og mosten gennemgår en naturlig bundfældning, inden selve gæringen bliver sat i gang på tank ved brug af druernes egen gærceller.

Når restsukkerindholdet er nede på 90 g./l. standser man gæringen ved at tilsætte en neutral brændevin, en klassisk proces for Banyuls-vine. Vinen bliver modnet i 12 mnd. på barriques af fransk eg (15% nye).

Banyuls Blanc ”Asphodèles” har en flot, gylden, blank farve. Duften afslører betagende aromaer af vilde blomster, citrusfrugter, appelsinskal, mango og ferskner. Smagen har en fantastisk, frisk og liflig frugtsødme, med en struktureret, mineralsk finish, som gør vinen både kompleks og charmerende. Perfekt som aperitif eller til alle desserter med frugter: tærter, frugtsalater, sorbet. Prøv den også til souffleer, creme og risdesserter – gerne med vanilje.

×