BANYULS BLANC ASPHODÈLES Domaine Madeloc
Distrikt
Banyuls. Læs mere om distriktet
Producent
Madeloc, Domaine de la. Læs mere om producenten
Om produktet
”Asphodèles” er lavet på Grenache Gris, som dyrkes lidt væk fra havet, bag ved landsbyen Banyuls. En undergrund af skiffer og en god eksponering mod sol giver en perfekt modning. Her får Grenache en ret speciel aroma af vilde blomster,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Banyuls. Læs mere om distriktet
Producent
Madeloc, Domaine de la. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Asphodèles” er lavet på Grenache Gris, som dyrkes lidt væk fra havet, bag ved landsbyen Banyuls. En undergrund af skiffer og en god eksponering mod sol giver en perfekt modning. Her får Grenache en ret speciel aroma af vilde blomster, som f.eks. ”Asphodèle” (Asphodel) – klassisk i dette område – hvorfra vinen henter dens navn. Jordbundens løse struktur tillader rødderne at hente næring dyb i jorden – en fordel i tørre perioder, som er hyppige i Banyuls. Det giver generelt friskere og mere delikate vine.
Druerne bliver høstet manuelt, tidligt på formiddagen for at sikre en køligere gæring. Druerne bliver presset direkte ved ankomst til kælderen og mosten gennemgår en naturlig bundfældning, inden selve gæringen bliver sat i gang på tank ved brug af druernes egen gærceller.
Når restsukkerindholdet er nede på 90 g./l. standser man gæringen ved at tilsætte en neutral brændevin, en klassisk proces for Banyuls-vine. Vinen bliver modnet i 12 mnd. på barriques af fransk eg (15% nye).
Banyuls Blanc ”Asphodèles” har en flot, gylden, blank farve. Duften afslører betagende aromaer af vilde blomster, citrusfrugter, appelsinskal, mango og ferskner. Smagen har en fantastisk, frisk og liflig frugtsødme, med en struktureret, mineralsk finish, som gør vinen både kompleks og charmerende. Perfekt som aperitif eller til alle desserter med frugter: tærter, frugtsalater, sorbet. Prøv den også til souffleer, creme og risdesserter – gerne med vanilje.