Den nye danske vejafgift blev endelig godkendt i Folketinget den 28. november 2024 og træder i kraft den 1. januar 2025. Den nye vejafgift rammer vores daglige forsendelser ud til kunderne i Danmark. Fragtbilens emissionsklasse, vægt m.fl. afgør satsens størrelse, hvilket Østjysk Vinforsyning ikke kender på forhånd. Derfor vil afgiften blive opkrævet som et fast beløb på fakturaen og justeret løbende således vores opkrævning på fakturaer balancerer med vores omkostninger til vejafgiften. I januar 2025 vil afgiften være kr. 14 pr. forsendelse.
x

AUXERROIS TROIS CHATEAUX BIO Alsace, Kuentz-Bas

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Om produktet

Druen Auxerrois stammer oprindeligt fra Auxerre-området nær Chablis og er sandsynligvis en krydsning mellem Pinot Blanc og druen Gouais Blanc. I Alsace er Auxerrois ofte blevet betragtet som en ”fylde-drue”, som giver stort udbytte, men til gengæld en ret neutral... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 04005621735

EAN Nr 3299224352300

Druer 100% Auxerrois/Pinot Auxerrois

Lagring 6 mdr på ståltanke.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druen Auxerrois stammer oprindeligt fra Auxerre-området nær Chablis og er sandsynligvis en krydsning mellem Pinot Blanc og druen Gouais Blanc. I Alsace er Auxerrois ofte blevet betragtet som en ”fylde-drue”, som giver stort udbytte, men til gengæld en ret neutral smag. Når Auxerrois bliver dyrket på så fremragende (biodynamiske) vinmarker som det er tilfældet hos Kuentz-Bas, og når udbyttet bliver holdt på 30 hl./ha. kan vinen blive så god, at den sagtens kan stå for sig selv. Kuentz-Bas’ unge kældermester synes i hvert fald, at den Auxerrois han kan lave, fortjener bedre end at blive blandet med fx Pinot Blanc.

I duften er vinen meget åben med nuancer af syltede citrusfrugter, ferskner og abrikoser. I smagen finder man også smørrede toner af mandler og vanille, men vinen har samtidig en rigtig god struktur og friskhed, som giver disse fede toner modspil. Den slutter med en lang og charmerende eftersmag og en kompleksitet, som er enestående for denne drue.

Prøv denne Auxerrois fra Kuentz-Bas til fjerkræ eller kalv i hvide saucer, til fisk eller skaldyr og til hvidskimmeloste eller f.eks. Comté, Maroilles eller lignende…

×