AUXERROIS TROIS CHATEAUX BIO Alsace, Kuentz-Bas
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Kuentz-Bas. Læs mere om producenten
Om produktet
Druen Auxerrois stammer oprindeligt fra Auxerre-området nær Chablis og er sandsynligvis en krydsning mellem Pinot Blanc og druen Gouais Blanc. I Alsace er Auxerrois ofte blevet betragtet som en ”fylde-drue”, som giver stort udbytte, men til gengæld en ret neutral... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Kuentz-Bas. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druen Auxerrois stammer oprindeligt fra Auxerre-området nær Chablis og er sandsynligvis en krydsning mellem Pinot Blanc og druen Gouais Blanc. I Alsace er Auxerrois ofte blevet betragtet som en ”fylde-drue”, som giver stort udbytte, men til gengæld en ret neutral smag. Når Auxerrois bliver dyrket på så fremragende (biodynamiske) vinmarker som det er tilfældet hos Kuentz-Bas, og når udbyttet bliver holdt på 30 hl./ha. kan vinen blive så god, at den sagtens kan stå for sig selv. Kuentz-Bas’ unge kældermester synes i hvert fald, at den Auxerrois han kan lave, fortjener bedre end at blive blandet med fx Pinot Blanc.
I duften er vinen meget åben med nuancer af syltede citrusfrugter, ferskner og abrikoser. I smagen finder man også smørrede toner af mandler og vanille, men vinen har samtidig en rigtig god struktur og friskhed, som giver disse fede toner modspil. Den slutter med en lang og charmerende eftersmag og en kompleksitet, som er enestående for denne drue.
Prøv denne Auxerrois fra Kuentz-Bas til fjerkræ eller kalv i hvide saucer, til fisk eller skaldyr og til hvidskimmeloste eller f.eks. Comté, Maroilles eller lignende…