AUXERROIS TROCKEN BIO Nahe, Weingut im Zwölberich
Producent
Weingut im Zwölberich. Læs mere om producenten
Om produktet
Druen Auxerrois er opkaldt efter byen Auxerre nær Chablis i Bourgogne, hvor den menes at stamme fra. Derfra har den især bredt sig til Champagne, Lorraine og Alsace, men senere også til Tyskland, hvor man i dag især bruger den... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Weingut im Zwölberich. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druen Auxerrois er opkaldt efter byen Auxerre nær Chablis i Bourgogne, hvor den menes at stamme fra. Derfra har den især bredt sig til Champagne, Lorraine og Alsace, men senere også til Tyskland, hvor man i dag især bruger den i distrikterne Badische Bergstrasse og Pfalz samt, ret sjældent, i Nahe. Mens den primært bruges i blandinger til hvidvine eller sekt-vine, har nogle enkelte tyske producenter vist, at Auxerrois også kan bruges alene. Hvis man udvælger den rette markoprindelse og foretager den rette vinificering, giver druesorten spændende resultater – som denne udgave viser.
Weingut im Zwölberich henter druerne til deres Auxerrois fra vinmarken Guldentaler Rosenteich, den største Einzellage-vinmark i Guldental. Her giver den dybe, findelte undergrund af løss og sand god dræning, og vinstokkene kan derfor hente deres næring langt nede i jorden. Weingut im Zwölberichs parceller ligger på en let skråning mod syd, og producerer udelukkende Auxerrois- og Pinot Noir-druer, som altid giver meget aromatiske, fyldige og strukturerede vine. Efter en kort skindmacerering og en spontan gæring med druernes egne gærceller, bliver vinen modnet i 8 måneder på ståltanke og træfade (10%).
Auxerrois fra Weingut im Zwölberich har en ekstrem lys, gylden farve med et sølvagtigt skær. Duften er diskret først, men åbner sig hurtigt med lidt iltning i glasset, og afslører nuancer af lindeblomst, citrusskal, grapefrugt og mirabeller. Vinen er utrolig ren, sprød og let mineralsk til sidst. Smagen er tør og er lige så præcis som duften, dog med mere eksotiske toner af bl.a. hvide ferskner og en smule kiwifrugt. Ligesom duften, ender smagen med mineralitet og en let saltet karakter. Et læreeksempel i renhed, finesse og charme.
Server den til salater, varme grønsagsretter, asparges, rogn, friskpillede rejer samt asiatiskinspirerede retter med fjerkræ, kalv og svinekød.