AUSTRALIAN TAWNY, SCREWCAP South Eastern, Brown Brothers

Distrikt

South Eastern Australia. Læs mere om distriktet

Producent

Brown Brothers. Læs mere om producenten

Om produktet

Hedvin var det produkt, de første vinbønder på australsk jord måtte ty til, og de lange traditioner fornægter sig ikke den dag i dag. Brown Brothers har heller ikke glemt opskriften på hedvin og producerer faktisk en hel serie portvins-... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Portvin

Kolli 6

Land Australia

Størrelser 75,00

Alkohol % 18,30

Nr 05806900035

EAN Nr 029147508873

Druer Andre Grenache Shiraz

Lagring Min. 4 år på træfade (solera-systemet).

Dessertvin / Sød vin Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

South Eastern Australia. Læs mere om distriktet

Producent

Brown Brothers. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hedvin var det produkt, de første vinbønder på australsk jord måtte ty til, og de lange traditioner fornægter sig ikke den dag i dag. Brown Brothers har heller ikke glemt opskriften på hedvin og producerer faktisk en hel serie portvins- og sherrytyper.

Australian Tawny er primært lavet på druerne Shiraz og Grenache, men også en smule Cabernet Sauvignon, Carignan og Mataro m.fl. Ligesom klassiske vine af portvinstypen bliver gæringen stoppet ved tilsætning af brandy, til vinen har nået 18% alkohol. Australian Tawny bliver modnet efter et ”Solera system”, hvor man tilsætter den nye årgang i de øverste fade og aftapper hedvinen efter bestilling fra de nederste fade. Modningen varer normalt min. 4 år.

Australian Tawny har en flot, dyb, klassisk, tawny-brun farve. I duften vælter det ud med lækre, sødlige toner af tørrede frugter (svedsker, rosiner), krydderier (kanel, nellikke) og nougat. I munden er den meget likorøs og frisk, med ”rancio” karakter, som kommer fra kombinationen af unge og især ældre vine i ”Solera systemet”. Kan anbefales til de fleste desserter (især lavet med nødder og/eller tørrede frugter), eller til kagen på kaffebordet. Prøv den også som aperitif.

×