AUSLESE ROTGIPFLER ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner, som begge er beslægtede med Østrigs mest berømte druesort; Grüner Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer af de røde pletter, som man finder... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Søde vine

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2021

Størrelser 37,50

Alkohol % 8,00

Nr 00403722121

EAN Nr 9120001624294

Druer 100% Rotgipfler

Lagring 6 mdr. "sur lie" på ståltanke.

Dessertvin / Sød vin Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner, som begge er beslægtede med Østrigs mest berømte druesort; Grüner Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer af de røde pletter, som man finder på vinbladene. Rotgipfler er altså beslægtet med Grüner Veltliner og har mange af denne drues egenskaber – dog er den en smule mere krydret og struktureret.

Hovedparten af de økologiskdyrkede druer som anvendes til denne vin kommer fra ”Grand Cru” vinmarken Satzing i Gumpoldskirchent, hvor vinstokkene er mellem 38 og 45 år gamle og giver ekstremt koncentrerede druer, mens resten hentes fra andre parceller i samme område, hvor vinstokke er yngre (10-20 år) og giver druer med mere friskhed og bid. Kun de bedste druer anvendes til denne vin. Druerne plukkes fra ultimo september til primo oktober, og gæringen foregår på små ståltanke, indtil alkoholprocenten er på ca. 7-7,5%. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer, modner vinen i 4 måneder på sit ”lie” (bundfald) på ståltanke, da man her prioriterer finessen og renheden i smagen.

Rotgipfler Auslese er en let, meget elegant og aromatisk dessertvin (137 g. restsukker/l.) med lækre nuancer af mango og andre eksotiske frugter i både duft og smag. Den slutter utrolig ren og appetitvækkende i munden. Server den til desserter med fx frugt eller sorbet, til milde blåskimmeloste, eller til fx foie gras.

×