ASCONA VINEYARD CABERNET FRANC Santa Cruz Mountains, Leo Steen Wines

Distrikt

Santa Cruz Mountains. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne vin hentes på den familieejede vinmark ”Ascona”, som ligger på et plateau ca. 835 m.o.h. i Santa Cruz Mountain-bjergene. Selv om solen er ret barsk i området, giver højden og de kølige havbriser fra det nærliggende Stillehavet... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 05525911835

Druer 100% Cabernet Franc

Lagring 16 måneder

Distrikt

Santa Cruz Mountains. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne vin hentes på den familieejede vinmark ”Ascona”, som ligger på et plateau ca. 835 m.o.h. i Santa Cruz Mountain-bjergene. Selv om solen er ret barsk i området, giver højden og de kølige havbriser fra det nærliggende Stillehavet en god afkøling. Dette, sammen med en undergrund af ren havbund, med aflejringer af sand og kalk, giver perfekte vækstforhold til Cabernet Franc, som her kan modne stabilt, uden at blive overmoden og kedelig. Høsten foregår normalt midt i september, hvor druerne stadig har deres bid og sprødhed i behold samt et passende alkoholpotentiale (ca. 12,5%).

Druerne gæres på gæringskar, som er åbne i toppen, med druernes egen gærkultur og med 20-30% hele klaser for at fremhæve Cabernet Francs naturlige græsagtige karakter og tannin, som senere giver større friskhed og bid. Presningen foregår med en lille, gammeldags håndpresse, hvor trykket er meget skånsomt. Vinen bliver derefter overført på 2/3 æggeformede kar af beton og 1/3 træfade (450 og 500 l., 2 år gamle), hvor en spontant, malolaktisk gæring sættes i gang, efterfulgt af en modning i ca. 10 måneder. Vinen bliver aftappet uden klaring eller filtrering.

I duften finder man klassiske toner af kirsebær, blåbær og brombær, men også mere sarte toner af roser, violer og lavendel, samt en let røget karakter til sidst. Smagen er mere kødfuld og struktureret end duften varsler, med sødlige nuancer af modne frugter, bitter chokolade og hvid peber. Vinen er ekstremt charmerende og sprød i eftersmagen, hvor de frugtrige og let krydrede nuancer blander sig, hvilket giver en meget harmonisk og umiddelbar vin.

Den vil egne sig perfekt til grillet kød – svinekød, lam eller kalv – især serveret med rosmarin, basilikum eller andre krydderurter.

×