ARS XVI BIO Dolomiti IGT, Alois Lageder
Distrikt
Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Alois Lageder. Læs mere om producenten
Om produktet
Sammen med vennen Rainer Zierock, beplantede Alois Lageder i 1980 nogle parceller omkring vingården i Magrè med 'eksotiske' druesorter for Alto-Adige - blandt andet to klassiske Rhône-hvidvinsdruer: Roussanne og Marsanne. 30 år senere er disse druesorter stadig en del af... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Alois Lageder. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Sammen med vennen Rainer Zierock, beplantede Alois Lageder i 1980 nogle parceller omkring vingården i Magrè med ‘eksotiske’ druesorter for Alto-Adige – blandt andet to klassiske Rhône-hvidvinsdruer: Roussanne og Marsanne. 30 år senere er disse druesorter stadig en del af vinhusets eksperimenter, både i vinmarkerne og i kælderen (bl.a. i prestige-vinen Casón Bianco).Hvidvinen ARS XVI er lavet af 100% Marsanne-druer, som dyrkes på en skråning i en højde af ca. 200 m.o.h. og med en sand- og småstensholdig undergrund, hvor kalken dominerer. Store temperaturforskelle mellem dag og nat giver en langsom modning og derfor vine med en flot aroma, sprødhed og finesse. De biodynamiskdyrkede vinmarker her giver en fantastisk balance mellem finesse og struktur – noget som er afgørende for Marsanne. Alois Lageder spår en stor fremtid for Marsanne i Alto Adige.Høsten foregår manuelt, og efter en skånsom presning udsættes mosten for en spontan gæring med druernes egne gærceller i åbne træfade. Derefter bliver vinen modnet på samme fade i ca. 19 måneder, med en minimal tilsætning af svovl efter 9 måneder og med løbende omrøringer. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning, uden filtrering og uden yderligere svovltilsætning.Et skoleeksempel på, hvordan man kan opnå en meget harmonisk Marsanne-hvidvin med den perfekt balance mellem aroma, frugt, struktur, fedme og finesse. Prøv den til hummer, skaldyr- og fiskesupper, stegt pighvar, men også kylling eller kalv i lyse saucer.