AOC ALSACE Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
Alsace ”Complantation” fra Marcel Deiss laves udelukkende på druer fra vinhusets egne vinmarker, og samler i alt de 13 forskellige druesorter, som er tilladte at dyrke i Alsace. Da blandingen i både 2017 og 2018 også indeholder druer fra nyindkøbte... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Alsace ”Complantation” fra Marcel Deiss laves udelukkende på druer fra vinhusets egne vinmarker, og samler i alt de 13 forskellige druesorter, som er tilladte at dyrke i Alsace. Da blandingen i både 2017 og 2018 også indeholder druer fra nyindkøbte parceller, som ikke endnu er godkendt økologiske eller biodynamiske, må vinen ikke klassificeres som en sådan – derimod må man skrive, at man er ”en conversion” (i overgang til).
Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 8.000 vinstokke/ha. Udbyttet er kun halvt så stort (45-50 hl./ha.) som tilladt, hvilket giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. Presningen foregår meget langsomt og med hele klaser for at sikre en god frugt- og tanninekstrakt. Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie” på ståltanke.
“Alsace” har en blank, gylden-grøn farve, og i duften finder man komplekse aromaer af citrusfrugter, vilde, hvide blomster samt fersken. I smagen har vinen en god frugtsødme og samtidig en god struktur og sprødhed. Server den til salat, fisk, skaldyr, sushi eller til en reception. Serveringstemperatur: 8-10°C.