AOC ALSACE Alsace, Marcel Deiss

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Om produktet

Alsace ”Complantation” fra Marcel Deiss laves udelukkende på druer fra vinhusets egne vinmarker, og samler i alt de 13 forskellige druesorter, som er tilladte at dyrke i Alsace. Da blandingen i både 2017 og 2018 også indeholder druer fra nyindkøbte... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 04050021835

Druer Alsace 13 druetyper

Lagring 12 mdr. "sur lie" på ståltanke

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Alsace ”Complantation” fra Marcel Deiss laves udelukkende på druer fra vinhusets egne vinmarker, og samler i alt de 13 forskellige druesorter, som er tilladte at dyrke i Alsace. Da blandingen i både 2017 og 2018 også indeholder druer fra nyindkøbte parceller, som ikke endnu er godkendt økologiske eller biodynamiske, må vinen ikke klassificeres som en sådan – derimod må man skrive, at man er ”en conversion” (i overgang til).

Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 8.000 vinstokke/ha. Udbyttet er kun halvt så stort (45-50 hl./ha.) som tilladt, hvilket giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. Presningen foregår meget langsomt og med hele klaser for at sikre en god frugt- og tanninekstrakt. Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie” på ståltanke.

“Alsace” har en blank, gylden-grøn farve, og i duften finder man komplekse aromaer af citrusfrugter, vilde, hvide blomster samt fersken. I smagen har vinen en god frugtsødme og samtidig en god struktur og sprødhed. Server den til salat, fisk, skaldyr, sushi eller til en reception. Serveringstemperatur: 8-10°C.

×