Kære kunde. Vi henleder opmærksomheden på, at vi I forbindelse med Kristi Himmelfartsdag torsdag d. 29/5-25 holder lukket dagen efter – fredag den 30. maj 2025. Følgende frister gælder derfor i forhold til ordreafgivelse og levering: For levering inden Kristi Himmelfartsdag: Sidste frist for ordreafgivelse er tirsdag den 27. maj 2025 kl. 12.00. For levering fredag den 30. maj 2025 (fragtmændene kører): Sidste frist for ordreafgivelse er onsdag den 28. maj 2025 kl. 12.00. Vi anbefaler dog, at alle ordrer afgives tirsdag den 27. maj 2025, så seneste leveringsdato er onsdag den 28. maj 2025, da eventuelle problemer i forhold til levering fredag IKKE ville kunne løses denne dag. Ønsker du levering mandag den 2. juni 2025 er seneste ordrefrist onsdag den 28. maj 2025. Vi ønsker alle en god Kristi Himmelfartsferie.

x

ANCESTRAL Natural wines by Pepe Raventos, Pet Nat

Distrikt

Penedes. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Serral de Pepe Raventós. Læs mere om producenten

Om produktet

”Ancestral” er en naturlig mousserende vin udelukkende lavet på druesorten Xarel-lo, som høstes på en enkelt parcel på gården - Vinya del Mas del Serral (0,57 ha.), beplantet i 1970 som ”bush-vine” (Gobelet). Her, på en optimal jordbund af primært... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousserende vin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09303921735

EAN Nr 8421478650016

Druer 100% Xarel lo

Lagring 24 mdr i flasken

Økologisk Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Penedes. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Serral de Pepe Raventós. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Ancestral” er en naturlig mousserende vin udelukkende lavet på druesorten Xarel-lo, som høstes på en enkelt parcel på gården – Vinya del Mas del Serral (0,57 ha.), beplantet i 1970 som ”bush-vine” (Gobelet). Her, på en optimal jordbund af primært ler oven på en dyb undergrund af kalksten, har Pepe siden 2014 kunnet selektere fremragende klaser af Xarel-lo til denne luksusudgave af en naturlig mousserende. Sol, varme og tilpas mængde regn i de optimale årgange giver et lille udbytte, men en usædvanlig optimal smags- og syrekoncentration i de biodynamisk dyrkede druer. Et perfekt potentiale til en hvidvin.

Meget sunde og perfekt modnede drueklaser er håndplukket i små kasser og transporteret til kælderen, hvor de umiddelbart efter bliver presset uden afstilkning. Alt dette for at undgå iltning og oxydering af druerne. Presningen foregår yderst skånsomt (50% af det normale), og mosten løber direkte ned i ståltanke, hvor gæringen starter spontant med druernes naturlige vilde gærceller og uden tilsætning af svovl. Man foretager ingen bundfældning af mosten, som det ellers er sædvane i dag, men lader derimod mosten gære med hele bundfaldet.

Vinen bliver derefter aftappet på mousserende flasker og gærer videre indtil foråret. Herefter udstyrer man flaskerne med den endelige (gammeldags) trykprop, men uden tilsætning af den sukkerlikør (”dosage”), man normalt tilsætter en mousserende vin i slutfasen. Vinen har et tryk på ca. 3 bar.

×