AMARONE DOCG Dal Forno Romano, Veneto - Vinforsyning

AMARONE DOCG Dal Forno Romano, Veneto

Gruppe: Rødvin

Land: Italien

Årgang: 2015

Størrelse: 75,00

Druer: 60% Corvina 10% Croatina 10% Oseleta 20% Rondinella

Lagring:

Alkohol: 16,50

Nr: 06036011535

EAN Nr: 8033087240795

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Dal Forno. Læs mere om producenten

Om produktet

Dal Fornos Amarone laves på Corvina (60%), 20% Rondinella, Oseleta og Croatina, som høstes på vinstokke, der er min. 10 år gamle. Parcellerne i Illasi-dalen ligger på en undergrund af gamle aflejringer med især småsten, ler og muld. Kun de bedste klaser håndplukkes og transporteres til vingården i små, flade plastikkasser. Her gennemgår druerne en stabil tørring i ca. 1,5-3 måneder i et specielt indrettet rum med et ventilationssystem, som er udviklet af Al Forno.

Efter en yderligere selektering af klaserne i slutningen af tørringen, bliver druerne skånsomt mast og gæret på ståltanke med automatisk omrøring i 15 dage. Efter en yderligere maceration i et par dage, får vinen lov at bundfælde naturligt. Herefter fortsætter en langsom gæring i nye barriques i 18 måneder, efterfulgt af en yderligere modning i 6 måneder på de samme fade. Efter en sammenstikning af vinene fra de forskellige fade og en let filtrering aftappes vinen og gennemgår derefter en flaskemodning i kælderen i 36 måneder, før den kan sælges.

En Amarone i Dal Forno-klassen har en fantastisk balance mellem finesse og kompleksitet. Her finder man komplekse nuancer af modne kirsebær, brombær, blommer og chokolade i duften og eksotiske toner af trøfler, tobak og cedertræ i smagen. Den har en lang, koncentreret eftersmag men samtidig masser af subtile toner. Det er nærmest en vin, man kunne bruge til meditation foran pejsen…

×