På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

AMARONE CLASSICO Cantine Lenotti

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Fremstillingsmetoden for Amarone er bemærkelsesværdig, idet druerne ikke straks bringes til vinificering men tværtimod lægges eller hænges til tørre. Amarone fremstilles efter nøjagtig samme recept som Recioto dvs. ved tørring af druerne (appassimento). Forskellen ligger i, at Amaronen får lov... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2012

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,50

Nr 06011911235

EAN Nr 8000305181000

Druer 70% Corvina 5% Oseleta 25% Rondinella

Lagring 3-5 år på store træfade (20-30 hl).

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Fremstillingsmetoden for Amarone er bemærkelsesværdig, idet druerne ikke straks bringes til vinificering men tværtimod lægges eller hænges til tørre. Amarone fremstilles efter nøjagtig samme recept som Recioto dvs. ved tørring af druerne (appassimento). Forskellen ligger i, at Amaronen får lov til at gære helt ud, så alt sukkeret forgæres. Macerationen varer normalt helt op til 8 uger, inden druerne presses, og vinen hældes på fad. Amaronen lagres i 3-5 år på store træfade, der typisk er lavet af slovensk eg eller kirsebærtræ. Efter fadlagring lagres vinen typisk yderligere 2 år på flaske, inden den bringes i handel.En Amarone vil altid være karakteriseret ved en stor intensitet og fylde, men en god Amarone bliver aldrig tung. Den bærer sin styrke og koncentration med en forbløffende elegance. Man finder i duften en righoldighed på aromaer: kaffe, kakao og frem for alt hasselnød, når den begynder at have lidt alder. En god Amarone fra en god årgang kan lagre meget længe, hvilket vil sige mere end 10 år og ofte helt op til 20 år.Amarone Classico fra Lenotti er lavet på områdets klassiske druer Corvina, Rondinella og Oselata høstet på firmaets parceller i Negrar, Valgatara og Fumane. Farven har en let tagstensrød farve og en meget eterisk og eksotisk duft. Smagen er “varm” og velouragtig med en charmerende friskhed til sidst, som flot fremhæver trækarakteren.Prøv den til okse- og kalvesteg, til vildtretter eller til modne oste. Server den ved ca. 18 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.

×