AMARONE CLASSICO Black Label, Cantine Lenotti - Vinforsyning

AMARONE CLASSICO Black Label, Cantine Lenotti

Gruppe: Rødvin

Land: Italien

Årgang: 2015

Størrelse: 75,00

Druer: 70% Corvina 5% Oseleta 25% Rondinella

Lagring: 3-4 år på store træfade (botti).

Alkohol: 15,00

Nr: 06014011535

EAN Nr: 8000305185008

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Det er Cantine Lenotti, som står for denne Amarone, lavet på druer fra vinmarker eller parceller tilhørende familiemedlemmer, som ikke er involveret i familiefirmaet. Det er Lenotti, som står for høsten, udvælgelse af druerne til tørring, vinificering og salget af vinen, som man på gården betragter som firmaets 2. Amarone – i lighed med andre vingårde, som ofte producere en såkaldt “anden vin”. Det er ofte vine som giver “value for money”. Cantine Lenotti er således garant for vinens kvalitet.

Amarone Classico er lavet på druerne Corvina (normalt ca. 70%), samt Rondinella, Oseleta og Molinara høstet på parceller i Negrar, Valgatara og Fumane. Sammensætningen varierer fra årgang til årgang. Et udvalg af de bedste klaser bliver høstet i september-oktober og lægges til tørre efter ”appassimento”-teknikken i små kasser indtil slutningen af januar i store, ventilerede rum. Efter en lang gæring presses druerne og vinen hældes på store fade (botti), hvor den modner i min. 3 år.

Farven har en let tagstensrød farve og en meget æterisk og eksotisk duft. Smagen er “varm” og velouragtig med en charmerende friskhed og en forbløffende elegance til sidst, som flot fremhæver fadkarakteren. Server den til f.eks. lam, okse og råvildt. Må gerne hældes på karaffel inden servering!

×