AMARONE Cecilia Beretta

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Cecilia Beretta. Læs mere om producenten

Om produktet

Amarone Cecilia Beretta er lavet på Corvina, Rondinella, Corvinone og Croatina, som er dyrket i Valpentena-området, nordøst for Verona. Den kalk- og stenholdig, aflejringsjord giver vine, som generelt har en god balance mellem styrke og finesse. Klaserne bliver høstet i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 06063711435

EAN Nr 8007880242300

Druer 65% Corvina 10% Corvinone 5% Croatina 20% Rondinella

Lagring 18 mnd. på barriques + 12 mnd. på flaske.

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Cecilia Beretta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Amarone Cecilia Beretta er lavet på Corvina, Rondinella, Corvinone og Croatina, som er dyrket i Valpentena-området, nordøst for Verona. Den kalk- og stenholdig, aflejringsjord giver vine, som generelt har en god balance mellem styrke og finesse. Klaserne bliver høstet i september og lægges til tørre i små kasser indtil slutningen af februar i store, ventilerede rum. Derefter bliver klaserne presset, og mosten bliver gæret i ståltanke. Når gæringen er afsluttet, bliver vinen naturligt bundfældet og overføres derefter til små barriques, hvor den modner i halvanden år. Efter aftapning forbliver vinen yderligere et år i kælderen.

Her kan man tale om frugtkoncentration, bid, harmoni og finesse. En stor Amarone med klassiske nuancer af kirsebær, chokolade, lakrids og peber. Amarone er velegnet til rødt kød, vildt og ost. Prøv at erstatte Bourgognen til vildt eller portvinen til ost med en Amarone – blot til en afveksling! Servér Amaronen ved ca. 17 – 18 grader.

×