ALZERO CABERNET IGT Veneto, Agricola Quintarelli

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Om produktet

Alzero Cabernet IGT Veneto er sammensat af 40% Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc og 20% Merlot. Druerne kommer fra egne marker, hvor vinstokkene i gennemsnittet er 30 år gamle og vokser på især basalt- og kalkholdig undergrund, som giver rødvine... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2009

Størrelser 75,00

Alkohol % 16,50

Nr 06067910935

EAN Nr INGEN

Druer 40% Cabernet Sauvignon 40% Cabernet Franc 20% Merlot

Lagring

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Alzero Cabernet IGT Veneto er sammensat af 40% Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc og 20% Merlot. Druerne kommer fra egne marker, hvor vinstokkene i gennemsnittet er 30 år gamle og vokser på især basalt- og kalkholdig undergrund, som giver rødvine med stor finesse og aroma. Druerne til denne vin høstes normalt i slutningen af august og i begyndelsen af september, før de andre druesorter. Kun de bedste klaser bliver udvalgt og sættes til naturlig tørring i små trækasser og måtter i specialindrettede lokaler. Tørringen varer til midten af december, hvor druerne gennemgår en 20 dages kølig macerering og bliver presset. Mosten gennemgår derefter en alkoholisk gæring med druernes egne gærceller i en periode på ca. 50 dage. Til sidst er vinen modnet i franske barriques i 2-3 år og derefter på slavonske træfade i yderligere 4 år. Vinen fortsætter med at gære ganske langsomt, så den til sidst opnår en god tørhed inden aftapningen, som foregår uden klaring eller filtrering.

Alzero er en ret usædvanlig vin: En Cabernet-baseret vin lavet efter Amarone-opskriften i en exceptionel kvalitet! Her kan man tale om frugtkoncentration og kompleksitet, men samtidig om delikatesse og klasse. I såvel duften som smagen finder man toner af solbær, brombær, blåbær, engelsk lakrids, trøfler og eksotiske krydderier. Eftersmagen er lang og koncentreret og afslører en stor modningspotentiale på 20-30 år! Mange placerer Alzero blandt de 10 bedste Cabernet-baserede vine i verden.

×