ALTER BIO Cotes du Roussillon Villages, Domaine Cazes
Distrikt
Roussillon. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Cazes. Læs mere om producenten
Om produktet
"Alter" er sammensat af Syrah (40-50%), Grenache og Mourvèdre , hvor andelen varierer efter årgangen. Druerne er hentet på biodynamiskdyrkede parceller med 50 år gamle vinstokke. Jorden på disse parceller består af rødt ler- og kalkholdige aflejringssten, som sikrer gode... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Roussillon. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Cazes. Læs mere om producenten
Mere om produktet
“Alter” er sammensat af Syrah (40-50%), Grenache og Mourvèdre , hvor andelen varierer efter årgangen. Druerne er hentet på biodynamiskdyrkede parceller med 50 år gamle vinstokke. Jorden på disse parceller består af rødt ler- og kalkholdige aflejringssten, som sikrer gode vandreserver i dybden og kombineret med vinde fra Middelhavet giver dette en kølighed, som er sjælden i området. Druerne her modner altid lidt senere, men giver til gengæld mere aromatiske og delikate vine.
Da druesorterne modner på forskellige tidspunkter, foregår høsten og vinificeringen separat. Klaserne bliver selekteret både under plukningen og efter ankomsten til kælderen. Druerne er 100% afstilket, inden de bliver skånsomt knust og sat til gæring på temperaturregulerede ståltanke, ved hjælp af deres egne gærceller. Flere daglige omrøringer af vinen og bærmen foretages i de 4-6 uger, gæringen varer. Efter presning og en naturlig bundfældning modnes vinen i 12 mdr hovedsageligt på ståltanke, men en lille del bliver dog modnet på små franske træfade, for at tilføre mere kompleksitet og fedme.
Selv om “Alter” ikke fornægter sin Roussillon-oprindelse, med aromatiske, tørre, krydrede toner, er det først og fremmest finessen og koncentration, som kommer frem. I duften finder man nuancer af kirsebær, tyttebær og vilde hindbær. I smagen er vinen først intens og delikat, med en masse sprøde og frugtrige nuancer. Herefter udvikler den sig med mere struktur, kødfuldhed og krydderi. Den vil helt klart blive mere helstøbt med tiden, men vinen er faktisk allerede ganske harmonisk i sin ungdom. Prøv den sammen med fx grisekæber, and, kalv, lam eller okse.