ALTER BIO Cotes du Roussillon Villages, Domaine Cazes

Distrikt

Roussillon. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Cazes. Læs mere om producenten

Om produktet

"Alter" er sammensat af Syrah (40-50%), Grenache og Mourvèdre , hvor andelen varierer efter årgangen. Druerne er hentet på biodynamiskdyrkede parceller med 50 år gamle vinstokke. Jorden på disse parceller består af rødt ler- og kalkholdige aflejringssten, som sikrer gode... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 03419112035

EAN Nr 3248841500021

Druer 40% Grenache 20% Mourvedre 40% Syrah

Lagring 12 mdr. på ståltanke + en lille del på træfade.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Roussillon. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Cazes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Alter” er sammensat af Syrah (40-50%), Grenache og Mourvèdre , hvor andelen varierer efter årgangen. Druerne er hentet på biodynamiskdyrkede parceller med 50 år gamle vinstokke. Jorden på disse parceller består af rødt ler- og kalkholdige aflejringssten, som sikrer gode vandreserver i dybden og kombineret med vinde fra Middelhavet giver dette en kølighed, som er sjælden i området. Druerne her modner altid lidt senere, men giver til gengæld mere aromatiske og delikate vine.

Da druesorterne modner på forskellige tidspunkter, foregår høsten og vinificeringen separat. Klaserne bliver selekteret både under plukningen og efter ankomsten til kælderen. Druerne er 100% afstilket, inden de bliver skånsomt knust og sat til gæring på temperaturregulerede ståltanke, ved hjælp af deres egne gærceller. Flere daglige omrøringer af vinen og bærmen foretages i de 4-6 uger, gæringen varer. Efter presning og en naturlig bundfældning modnes vinen i 12 mdr hovedsageligt på ståltanke, men en lille del bliver dog modnet på små franske træfade, for at tilføre mere kompleksitet og fedme.

Selv om “Alter” ikke fornægter sin Roussillon-oprindelse, med aromatiske, tørre, krydrede toner, er det først og fremmest finessen og koncentration, som kommer frem. I duften finder man nuancer af kirsebær, tyttebær og vilde hindbær. I smagen er vinen først intens og delikat, med en masse sprøde og frugtrige nuancer. Herefter udvikler den sig med mere struktur, kødfuldhed og krydderi. Den vil helt klart blive mere helstøbt med tiden, men vinen er faktisk allerede ganske harmonisk i sin ungdom. Prøv den sammen med fx grisekæber, and, kalv, lam eller okse.

×