ALTENI DI BRASSICA, SAUVIGNON Langhe, Angelo Gaja - Vinforsyning

ALTENI DI BRASSICA, SAUVIGNON Langhe, Angelo Gaja

Gruppe: Hvidvin

Land: Italien

Årgang: 2016

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Sauvignon Blanc

Lagring: 8 mdr. på franske barriques (225 l.)

Alkohol: 13,50

Respekt: Ja

Nr: 06008021635

EAN Nr: INGEN

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Alteni di Brassica produceres med Sauvignon Blanc-druer høstet på to forskellige vinmarker på i alt ca. 3 ha.: Den første – Alteni di Brassica – er den, der giver navnet til vinen. Den blev beplantet i 1983 og ligger i en højde af 300 m., ved landsbyen Treiso, syd for Barbaresco. Den har fået sit navn fra den stenmur (alteni), som engang omringede den, samt fra de smukke gule blomster (”brassica”), som pryder marken om foråret. Den anden parcel ligger i et kalkholdigt område nær Serralunga i en højde af ca. 400 m.

Sammenlignet med 2015, bød 2016 på en ret kølige periode fra marts til maj, som forsinkede knopskydningen og blomstringen med ca. 10 dage. Sommeren var ligeledes ret mild, dog oplevede man store temperaturforskelle mellem dag og nat i slutningen af modningsperioden. Det gav druer med god syre og friskhed, men også med meget høj frugtkoncentration. Perfekt for Sauvignon Blanc. For årgang 2016 blev både gæringen, den malolaktisk gæring og modningen (8 mdr.) foretaget på “barriques” af fransk eg (225 l.).

Alteni di Brassica 2016 har en fantastisk harmoni mellem friskhed og en sødmefuld frugtkoncentration. Her finder man nuancer af salvie, hvidt peber, kiwifrugt og flintsten i duften, og med lidt iltning også toner af grape, lime, nektarin og papaya i smagen. Den slutter meget sprød og appetitvækkende. Server den til hummer, østers, til skaldyr eller til fisk med krydrede saucer. Husk, at GAJAs hvidvine som regel har godt af en god iltning på karaffel.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Robert Parkers The Wine Advocate91
Wine Spectator90
Vinous92
James Suckling94
×