ALSACE ROUGE BIO Alsace, Marcel Deiss

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Om produktet

“Alsace” Rouge fra Marcel Deiss laves hovedsageligt (ca. 95%) på biodynamiskdyrkede Pinot Noir-druer fra vinhusets egne vinmarker, men indeholder også en smule Pinot Gris, Pinot Beurot og Pinot Blanc. Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 8.000... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 04051311935

EAN Nr 3568211187004

Druer Pinot Beurrot Pinot Blanc Pinot Gris 95% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. "sur lie" på ståltanke

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Alsace” Rouge fra Marcel Deiss laves hovedsageligt (ca. 95%) på biodynamiskdyrkede Pinot Noir-druer fra vinhusets egne vinmarker, men indeholder også en smule Pinot Gris, Pinot Beurot og Pinot Blanc. Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 8.000 vinstokke/ha. Udbyttet er kun halvt så stort (45-50 hl./ha.) som tilladt, hvilket giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet.

Pinot Noir-druerne håndplukkes, når de er optimalt modne og har en perfekt sukker-syre balance, der sikrer vinen god fylde og friskhed. Efter en let masning gærer vinen med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring og en langsom presning lagres vinen i et år på sit ”lie” for at sikre en fortsat god aroma- og frugtekstrakt. Alt dette for at prioritere frugtkarakteren, umiddelbarheden og harmonien i vinen.

“Alsace” Rouge har en dyb, rubinrød farve. Duften er aromatisk, frisk og frugtrig, med tiltalende nuancer af vilde roser og røde bær. Smagen er klassisk for Pinot Noir fra Alsace, med en sart tørhed, kølighed og mineralitet samt en velour og finesse, som gør vinen ekstremt charmerende og læskende. Prøv den til charcuteri, til and, lam, pasta, vegetarretter, men også til grillet fisk og hvidskimmeloste. Serveringstemperatur: 15-16°C.

×